Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Παρεμβάσεις πυροπροστασίας στο Δήμο Κιλκίς

Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την πυροπροστασία έχει ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις πυροπροστασίας, οι οποίες εγκρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, αφορούν σε:
- εργασίες αντιπυρικής προστασίας – καθαρισμό σε περιαστικά δάση, άλση στις Δημοτικές Ενότητες Κιλκίς ( προϋπολογισμός 15.655,30ευρώ) Κρουσσών (20.074,42ευρώ) Μουριών (20.216,94ευρώ) και Χέρσου(9.057,70ευρώ)

- στην προμήθεια ανταλλακτικών και εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευών σε χωματουργικά μηχανήματα – οχήματα και μεταφορικά μέσα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου(προϋπολογισμός 37.977,48ευρώ)

- στην προμήθεια καταστροφέα πλαϊνής εργασίας τρακτέρ (προϋπολογισμός 14.883ευρώ)

Τα έργα αντιπυρικής προστασίας στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα εκτελεστούν με τη διαδικασία της ανάθεσης. Αναφέρονται ειδικότερα σε ισοπέδωση δρόμων,μέσω διαμορφωτήρα, που οδηγούν σε περιαστικά δάση με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων μηχανημάτων σε περίπτωση ανάγκης καθώς και την αποψίλωση της βλάστησης προς αποφυγή πυρκαγιών. Στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού και Πικρολίμνης ο αντιπυρικός σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση ανάλογων έργων πυροπροστασίας με ίδια μέσα του Δήμου.

Η επισκευή των μηχανημάτων – οχημάτων και η προμήθεια ανταλλακτικών – ελαστικών κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της συνεχούς χρήσης και λειτουργίας των οχημάτων αυτών για την αποκατάσταση του αγροτικού και οδικού δικτύου μετά την περίοδο των έντονων πλημμυρών σε περιοχές του Δήμου Κιλκίς.

Η συνολική δαπάνη για τον αντιπυρικό σχεδιασμό ανέρχεται στο ποσό των 118.000ευρώ το οποίο διατέθηκε στο Δήμο Κιλκίς από το υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου