Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Κιλκίς: Τσάκωσαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά 9 αλλοδαπών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, χθες (10-07-2015) το βράδυ, στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι μετέφεραν από κοινού με δύο οχήματα συνολικά 9 υπηκόους Αφγανιστάν μεταξύ των οποίων και 4 ανήλικα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω άντρες, παρέλαβαν τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρουν πλησίον της μεθοριακής γραμμής, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι ένας εκ των παραπάνω αλλοδαπών στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τους άλλους 8 αλλοδαπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.

Κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο οδηγών, καθώς και τα παραπάνω οχήματα ως μέσα μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου