Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ανάδειξη νέων ταλέντων του τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς

Συνεργασία για 3 χρόνια υπέγραψε το τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης με την Kopenhagen Fur, ένα από τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια γούνας στην Ευρώπη, με έδρα την Κοπεγχάγη.
Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προώθηση της τέχνης της γουνοποιίας μέσα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της και η ανάδειξη νέων σχεδιαστών με το πρόγραμμα Imagine Talents. 15 φοιτητές του τμήματος ΣΤΕ παρακολουθούν ένα 4ήμερο σεμινάριο στο Κιλκίς πάνω στις δυνατότητες και τεχνικές της γούνας από εξειδικευμένους επαγγελματίες της Kopenhagen Fur. Στη συνέχεια σχεδιάζουν, επιλέγονται 5, και τέλος οι 2-3 καλύτεροι, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Τμήματος ΣΤΕ στο Κιλκίς, από τις 11/5 έως τις 14/5, σε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο, που στήθηκε για το λόγο αυτό και εξοπλίστηκε κατάλληλα με χορηγία της Kopenhagen Fur.

Η συνεργασία αυτή κρίνεται πολύ σημαντική για το τμήμα ΣΤΕ καθώς:

· Ανοίγει νέες επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του τμήματος.

· Ενισχύει μια παραδοσιακή τεχνογνωσία της Μακεδονίας (περιοχή Καστοριάς & Σιάτιστας), η οποία χρονολογείται από το 15ο αιώνα και αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό προϊόν διεθνώς.

Εξάλλου, στενή παραμένει η συνεργασία του Τμήματος ΣΤΕ με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας από το 2005, όταν η τότε φοιτήτρια του Τμήματος Ελιάνα Δημητρακοπούλου κέρδισε το 2ο Διεθνές Βραβείο στο Μιλάνο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Από τότε, και μετά από πολλές συμμετοχές του τμήματος στον παραπάνω διαγωνισμό, τη βράβευση φοιτητών του τμήματος στη Fur Fair Excellence, που διοργανώνει ο ΣΕΓ κάθε χρόνο στην Αθήνα, την απορρόφησή τους από επιχειρήσεις γουνοποιίας για πρακτική άσκηση και στη συνέχεια για εργασία, το ενδιαφέρον των φοιτητών του Τμήματος είναι έντονο για τον κλάδο αυτό.

H πιο πρόσφατη συνεργασία πραγματοποιήθηκε στις 6 -7 Μαϊου 2015 με το workshop «Γούνα & Ύφασμα, Συνδυάζω-Σχεδιάζω», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Καστοριά από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFF) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας (FUR EUROPE) στο πλαίσιο της 40ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. 

Περίπου 40 φοιτητές-σχεδιαστές του ΤΕΙ, και άλλοι τόσοι σπουδαστές – τεχνολόγοι γούνας της σχολής του ΟΑΕΔ, συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο για τις τάσεις της Μόδας Χειμώνας 2016-17 και για νέες τεχνικές της γούνας. Το σεμινάριο δίδαξαν η καθηγήτρια εφαρμογών του τμήματος ΣΤΕ Βενετία Κουτσού και η εργαστηριακή συνεργάτης Ελιάνα Δημητρακοπούλου.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.