Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ημερίδα για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο Πολύκαστρο

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2015, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των 33ων Πολυκαστρινών ενημερωτική ημερίδα για το Περιβάλλον και τη σημασία που έχει για το σύγχρονο άνθρωπο η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.
Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα το περιβάλλον και δη την διαχείριση των απορριμμάτων ξεκίνησε την ενημέρωση από τις μικρές ηλικίες.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου κατακλείστηκε από τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πολυκάστρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με δράσεις πρόληψης της μόλυνσης και της προστασίας του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει.

Η ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Ελευθερία Παπαχρήστου, με μια άκρως κατατοπιστική παρουσίαση ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης των οικιακών αποβλήτων και οικιακών συσκευών καθώς και της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθημερινής χρήσης. Προέτρεψε, παράλληλα, τα παιδιά να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους να προχωρήσουν σε εθελοντικές δράσεις ανακύκλωσης, καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Με τη λήξη της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους μαθητές από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.