Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συγχαρητήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Την Κυριακή 7/06/2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, παρακολουθήσαμε μια εκπληκτική παράσταση που μας ταξίδεψε στο παρελθόν και μας συγκίνησε. Με τίτλο «απόψε ονειρευόμαστε» στα πλαίσια των Ελευθέριων 2015. Το εκπληκτικό σε αυτή την δημιουργία ήταν πως οι ηθοποιοί, ήταν παιδιά και μάλιστα ηλικίας από 10-12 ετών. Όλα τα παιδιά μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Η έναρξη της γιορτής αυτής έγινε από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κο Ραμπίδη, ο οποίος μας παρουσίασε λίγα πράγματα για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Κώστα Λαχά. Του Κιλκισιώτη δημιουργού, ζωγράφου και ποιητή, του οποίου το όνομα ως ένδειξη τιμής φέρει και το εν λόγω σχολείο.

Κατόπιν της σύντομης αυτής παρουσίασης, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά. Εμένα προσωπικά με άφησαν άφωνη τα σκηνικά, η χορογραφία και η υποκριτική ικανότητα των παιδιών. Δεν είχαν να ζηλέψουν τα παιδιά τίποτα από τους καλύτερους ηθοποιούς. Μας προσέφεραν ένα υπέροχο μιούζικαλ με συνοδεία του βιολιού και πλήκτρων .

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η εκπληκτική δουλειά που έγινε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και της χορογράφου. Είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων. Αρχικά, συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν πραγματικοί επαγγελματίες και αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το ρόλο τους, έπειτα στους γονείς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν το συνεδριακό κέντρο ασφυκτικά, καθώς και για την βοήθεια που σίγουρα πρόσφεραν.

Τέλος, αμέτρητα συγχαρητήρια στη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό παραδίδουν ένα θησαυρό στην κοινωνία, παιδιά διαμάντια. Δεν μεταδίδουν απλά γνώση ακαδημαϊκή στους μαθητές τους, αλλά τους προσφέρουν ήθος, τους μαθαίνουν πόσο σημαντική είναι η ομαδικότητα και η καλλιτεχνική παιδεία , διευρύνουν το νου τους και παραδίδουν τους αυριανούς δημιουργούς, για τους οποίους θα είμαστε περήφανοι όλοι οι Κιλκισιώτες.

Μακάρι να μιμηθούν το παράδειγμα του σχολείου αυτού, όλα τα σχολεία τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο μόνο, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας. Με τέτοιους εκπαιδευτικούς, που δεν βαριούνται, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, που έχουν φαντασία σαν τα μικρά παιδιά και δεν τους σταματά καμία κρίση οικονομική ή κοινωνική.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.