Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

"Λαϊκισμός και Εγωισμός τα μεγαλύτερα τέρατα στο δρόμο για να γίνουμε κράτος"

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Πολλές φορές φίλοι, συνυποψήφιοι, αντίπαλοι ή ακόμη και άγνωστοι άνθρωποι με ρωτούσανε και με ρωτάνε ακόμη: “Σε εκφράζει η πολιτική; ”, “Γιατί ασχολείσαι ακόμη, δε βλέπεις ότι όλοι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους; ” και άλλα παρόμοια. Εσχάτως μάλιστα πολλοί όψιμοι «συνασπισμένοι» φίλοι και σύντροφοι με πολλούς εκ των οποίων ήμασταν μαζί συνοδοιπόροι μου λένε «Κρίμα, νέος άνθρωπος να παραμένεις ακόμη στο ΠΑΣΟΚ αντί να έρθεις σ εμάς που είμαστε πρώτη δύναμη».

Δεν αδικώ κανέναν τους. Άμεσα σπεύδω ν απαντήσω στους πιο πολλούς από αυτούς πως ο βασικός λόγος που επιμένω ακόμη να μιλώ και ν ασχολούμαι με την πολιτική όχι ως θεωρία αλλά ως πράξη και δράση είναι ακριβώς αυτό. Πως δηλαδή κανείς χώρος και κανένα πρόσωπο δε μ εκφράζει απόλυτα και πως στις μέρες μας ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΥΤΕ η πολιτική ούτε οι πολιτικοί με τον τρόπο που ενεργούν και πολιτεύονται.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ή αλλιώς η επονομαζόμενη ΚΡΙΣΗ που έχει γίνει σπασμένο τηλέφωνο επηρεάζοντας εκατομμύρια πολίτες τούτης της χώρας είναι πρώτιστα ζήτημα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ και ΕΛΛΙΠΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ που αντανακλά άμεσα και ζωτικά και στην Κοινωνία και στην Οικονομία μας!

Τα όσα ζήσαμε και ζούμε αυτές τις μέρες με την διαπραγμάτευση Ε.Ε.- ελληνικής κυβέρνησης νιώθω γράφοντας τούτες τις αράδες πως με ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ τόσο ως άτομο όσο και ως πολίτη για τις δύο γενναίες επιλογές μου τα τελευταία χρόνια.

1. ΝΑ ΜΗΝ πηδήξω απ το καράβι που λέγεται ΠΑΣΟΚ και να κλείσω τα αυτιά μου στις «σειρήνες» που υπόσχονταν παραδείσους τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.

2. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΨΩ ΠΟΤΕ να ΔΗΛΩΝΩ Ευρωπαίος κι Έλληνας ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. Όταν κάποτε είχα το σθένος να δηλώνω ανοιχτά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ κι ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗΣ οι πιο πολλοί με κοιτούσαν σαν ούφο που κατέβηκε απ τον ουρανό, ενώ πρώην πολιτικοί συνεργάτες μου έλεγαν πως θα έχω κόστος-όπως και είχα στις πρόσφατες θλιβερές για την τότε παράταξή μου εκλογές, πρώτα στην Αυτοδιοίκηση κι έπειτα στις Εθνικές Εκλογές.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ μου δε δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος πλην όμως με δικαιώνουν κάθε μέρα περισσότερο ως πολιτική οντότητα.

Όταν το 2010 ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωνε από το Καστελλόριζο πως η ελληνική οικονομία ήταν «μη βιώσιμη» και πως έπρεπε να προσφύγουμε στην Τρόικα και το ΔΝΤ όλοι έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Λίγους μήνες αργότερα και αφού υπήρχαν άπειρα προβλήματα τόσο εντός του κόμματος, όσο και εξαιτίας της κωλυσιεργίας της κυβέρνησής του ο Πρωθυπουργός ζητούσε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ τείνοντας χείρα προς όλα τα κόμματα. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε καθώς ο μεν Σαμαράς και η ΝΔ έστηναν χορούς και πανηγύρια στα Ζάππεια υψώνοντας ελληνικές σημαίες και λάβαρα πατριδοκαπηλίας διαλαλώντας πως το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τη χώρα και εκείνοι μόλις κυβερνήσουν με το καλό-γιατί αυτό τους ένοιαζε- θα έσβηναν τα Μνημόνια και θα καταργούσαν κάθε επονείδιστη σύμβαση κάνοντάς μας και πάλι περήφανους και «βολεμένους». Η παραδοσιακή Αριστερά σφύριζε αδιάφορη λέγοντας πως η Ευρώπη φταίει για όλα και ενδιαφερόταν για το πώς θα πάρει ως μεταγραφή «αεροδρομίου» τη Σακοράφα και τον Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ).ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.

Έτσι η κυβέρνηση κατέρρευσε και εννοείται πως ο λαϊκισμός και οι εγωισμοί δεν άφησαν ούτε την κυβέρνηση Παπαδήμου να πετύχει.

ΣΥΝΤΟΜΑ η ΝΔ προσγειώθηκε και ο Πρωθυπουργός που πριν έξι μήνες ύψωνε λάβαρα στράφηκε κι αυτός στην Ευρώπη και την Τρόικα και άρχισε να μετρά απώλειες ψήφων και βουλευτών…

ΦΥΣΙΚΑ η πρόταση του ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ απορρίφθηκε από το μεγάλο νικήτη των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και από το νεοσύστατο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΔΗΜΑΡ που είχε το θάρρος να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λύγισε υπό το βάρος της «αριστεροσύνης» και των κακών χειρισμών του Φώτη Κουβέλη και γρήγορα ή μάλλον πολύ αργά οδηγήθηκε στην διάλυση και την απαξίωση.

Την ίδια ώρα όλο σχεδόν το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι του παλαιού μπλοκ Τσοχατζόπουλου εγκαταστάθηκαν μαζικά στην Κουμουνδούρου και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ άρχισε να κάνει πρωθυπουργικές εμφανίσεις τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, διορισμούς, βολέματα και «χαμένους παραδείσους» από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Κι ο λαός αποζητώντας μια θέση στο νέο παράδεισο πίστεψε πως με το ΣΥΡΙΖΑ τα Μνημόνια θα τελείωναν και η «μητριά Ευρώπη» θα έπαιρνε το μάθημα της από τον «Αλεξάκη». ΕΠΕΙΤΑ μας χώρισαν σε Μνημονιακούς κι Αντιμνημονιακούς. Όσοι ήταν Αντιμνημονιακοί ήταν αυτομάτως περισσότερο Έλληνες από μας, εμάς που παρουσιαζόμασταν ως εθνοπροδότες και γερμανοτσολιάδες.

ΕΥΤΥΧΩΣ ή ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως «έχει ο τροχός γυρίσματα» και οι εκλογές της 25Ης Γενάρη ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΕΣ και ΣΟΦΕΣ. Αν και κατά τη γνώμη μου αχρείαστες όπως αποδείχθηκε έδωσαν το τιμόνι της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε ασφαλώς ως συνεργάτη του τον κύριο Καμμένο.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όπως το ονόμασαν οι νεόκοποι «Πρώτη Φορά Αριστεροί» περιλάμβανε διορισμούς, προσλήψεις, κρατικοποιήσεις, καταργούσε κάθε λογής αξιολόγηση και φόρο και φυσικά ήταν τροφή για ηδονή σε κάθε λογής πολίτη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ η σοφή παροιμία πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται περισσότερο. Οι ψευτομαγκιές του Καμμένου και οι κορόνες του Τσίπρα δε φτάνουν για να θρέψουν ένα λαό. Η Ρωσία πρώτα και η Αμερική στη συνέχεια γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα «αδειάζοντας» με κάθε τρόπο μια υπερχρεωμένη χώρα.

Η ΕΛΛΑΔΑ απομονώθηκε και απαξιώθηκε πλήρως και από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους της. Γιατί καλώς ή κακώς Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία. Ακόμη και μικρες χώρες όπως η Σλοβακία, η Αυστρία και η Πορτογαλία γύρισαν την πλάτη στη χώρα μας. Μέχρι και η μικρή μας αδελφή Κύπρος, μαθημένη κι εκείνη από τα λάθη που λίγο έλειψε να τη γονατίσουν αρνήθηκε να στηρίξει τον παραλογισμό της κυβέρνησης που άλλα έλεγε εντός και άλλα εκτός Ελλάδος.

ΕΤΣΙ έπειτα από 5 μήνες ο Έλληνας Πρωθυπουργός τώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται πως η άμαξα άρχισε να ξαναγίνεται κολοκύθα.

Την ύστατη στιγμή η ΕΛΛΑΔΑ εκλιπαρεί για μια συμφωνία με την Ευρώπη,μια συμφωνία που και χειρότερη θα είναι για την πατρίδα και πιο δύσκολη ως προς την εφαρμογή της.ΓΙΑΤΙ και τα χρήματα που θα φέρει θα είναι όπως φαίνεται πολύ λιγότερα (μόνο 8 δισεκ. Ευρώ) και ο Έλληνας φορολογούμενος θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους ζώντας με την αβεβαιότητα και υπόλοιποι εταίροι θα μας περιμένουν δυστυχώς για μας στη γωνία αδειάζοντάς μας στην πρώτη στραβή.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ πως ο Τσίπρας ίσως «όπως έστρωσε έτσι να κοιμηθεί» καθώς επέλεξε ως συνεργάτες του εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ένα μείγμα κομμουνιστών παλαιάς κοπής από τη μια(Αριστερή Πλατφόρμα, Λαφαζάνης, Φίλης, Λαπαβίτσας κ.α.) και ακροδεξιών, υπερσυντηρητικών αντιευρωπαϊστών από την άλλη (Καμμένος κ.α.)

ΛΥΣΗ Θ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ στα υπόλοιπα κόμματα πιστεύοντας πως θα τον συνδράμουν στη δύσκολη ώρα. Θα φιλήσει με άλλα λόγια το χέρι όσων έφτυνε και λοιδορούσε κατανοώντας ποιοι είναι έτοιμοι να το πάρουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Και πάλι η ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ έχει αρχίσει σε κόμματα,επιτελεία και καφενεία.

Τι θα αλλάξει αν γίνουν εκλογές πέραν των ποσοστών των κομμάτων;

ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΝΟ με ξεροκόμματα θα μας σώσει, ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ θα μας λυπηθεί αν ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ το ΔΙΧΑΣΜΟ και το ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ από πάνω μας.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ να «χαλάσουμε» τα δύο μεγαλύτερα τέρατα της Μεταπολιτετικής Ελλάδας, το ΛΑΙΚΙΣΜΟ και τον ΕΓΩΙΣΜΟ!

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα σταθεί ΞΑΝΑ η ΠΑΤΡΙΔΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στα πόδια της.

Με πολύ κόπο, πολλές συγκρούσεις με συμφέροντα και νοοτροπίες και πολύ αγώνα. Όχι στους δρόμους και τις πλατείες αλλά στην καθημερινότητά μας!

Κλείνω θέτοντας δύο ερωτήματα προς προβληματισμό και γνώσιν:

1. Σακοράφα, Κουρουμπλής, Παραστατίδης, Τεκτονίδου και λοιποί πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν κάποτε καταγγέλοντας τα Μνημόνια τι θα πράξουν τώρα; Έχουν άραγε γνώση ότι πολιτικά ακυρώνονται και απαξιώνονται σε περίπτωση που ψηφίσουν τη νέα συμφωνία;

2. Τη στιγμή που σε περίπτωση συμφωνίας Ε.Ε.-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα έχουν υπογράψει Μνημόνιο όλα τα κόμματα της Μεταπολίτευσης πλην Κομμουνιστών και νοσταλγών του Χίτλερ (Χ.Α.) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΝ 5 χρόνια χαμένα; Δε θα μπορούσαμε ήδη από το 2010 να πορευτούμε όλοι μαζί μέσω μιας οικουμενικής κυβέρνησης και να χουμε υπογράψει και φέρει εις πέρας μόνο μία συμφωνία που και καλύτερη θα ήτανε για τη χώρα και πιο εύκολο να εφαρμοστεί;

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.