Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ναί ή Όχι;

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Αλήθεια τι περιμένουν από εμάς την επόμενη Κυριακή να απαντήσουμε;
- Γνωρίζει ο μέσος πολίτης, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός ναι ή ενός όχι;
- Γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του, όχι την Τρίτη ή την Παρασκευή, αλλά σε ένα, δυο, ή δέκα χρόνια. Ότι και να γίνει είτε παραμείνουμε στο ευρώ είτε αποχωρήσουμε ένα είναι σίγουρο. Πως για μια ακόμη φορά στην ιστορία της Ελλάδος οι αγαπητοί μας πολιτικοί, κατάφεραν να πολώσουν τον κόσμο.
Με την συνεχή τρομοκρατία από τα μέσα, ο κόσμος πάλι διχάστηκε, άρχισαν τσακωμοί και διαφωνίες ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους. Το αστείο είναι πως δεν ξέρουν γιατί το κάνουν. Μια ζωή φυσικά οι έλληνες ψηφίζουμε λόγω οικογένειας, λόγω συμφέροντος, ή λόγω του ότι ο παππούς μας είχε πολεμήσει στο αντάρτικο. Δυστυχώς, δεν έχουμε επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα και το τι μέλει γενέσθαι.

Η οικογενειοκρατία των κομμάτων μας οδήγησε κατά το παρελθόν σε εμφύλιο και αυτό είναι που τρέμω. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε την πρόταση του Ουίνστον Τσώρτσιλ πως « Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλλοίμονο μας».

Προφανώς, συμφέρει πολλούς να είμαστε στο σκοταδισμό, να σκύβουμε το κεφάλι και να υπακούμε σε άρχοντες οποιασδήποτε χώρας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε πως την καταστροφή της χώρας, θα την επισπεύσουμε με τις πράξεις μας. Φοβόμαστε πως την Τρίτη οι τράπεζες θα κλείσουν. Μα φυσικά και θα κλείσουν, εφόσον σπεύδουμε να αδειάσουμε τα ταμεία, δημιουργώντας ουρές. Θαρρείς πως αν έχεις τα χρήματα στο στρώμα σου, θα λύσεις το πρόβλημα σου σε περίπτωση πτώχευσης. Άλλωστε, πόσο χρόνο μπορείς να κερδίσεις, τι θα αγοράζεις και από ποιον. Για να βγεις από τη χώρα αποκλείεται. Απ’ την άλλη είναι λογική η ανασφάλεια όταν δεν έχεις όλα τα δεδομένα.

Φοβόμαστε, πως την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε τρόφιμα στα σουπερ μάρκετ. Μα φυσικά και δεν θα έχουμε αφού σπεύδουμε να ψωνίσουμε αγαθά για ένα χρόνο και αδειάζουμε τα καταστήματα. Πολλά από τα προϊόντα μας είναι εισαγωγής, ωστόσο τα ¾ του ΑΕΠ είναι από παραγωγή δική μας, που κατά βάση εξάγουμε. Τα τρόφιμα κατά συνέπεια δεν θα εκλείψουν. Το πρόβλημα όμως είναι οι τιμές που θα έχουν τα τρόφιμα. Σύμφωνα με το νόμο προσφοράς και ζήτησης, η φρενίτιδα αυτή της αλόγιστης αγοράς τροφίμων, εννοείται πως θα αυξήσει τις τιμές.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις σπασμωδικές ενέργειες και ας σταματήσουμε να ακούμε τα κανάλια άκριτα. Αυτό που λείπει τελικά από τους Έλληνες είναι η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα και η ενότητα. Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας χωρίσει σε δύο στρατόπεδα για μια ακόμη φορά και ας δούμε πως θα καταφέρουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.