Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ημερίδα βιωματικών δράσεων «Γονιός – Παιδί» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου  5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το κλείσιμο των μεγάλων project που κάναμε με τη ΣΤ’, στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς, ορίστηκε να γίνει στο σχολείο, με μορφή ημερίδας βιωματικών εργαστηρίων γονιού - παιδιού, για το απόγευμα της 10ης Ιουνίου, με συμμετοχή των υπευθύνων των προγραμμάτων κκ Χρήστου Δεσποινίδη και Αφροδίτης Ντίνου, των κκ Έφης Γεωργακοπούλου και Μαρίας Χατζηγεωργιάδου, εκπροσώπων του Νηρέα Κιλκίς και των γονέων/κηδεμόνων της ΣΤ' τάξης.
Τα εργαστήρια έγιναν παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Γενικής Παιδείας κ. Πάρη Παπαδόπουλου, του υποδιευθυντή του σχολείου κ. Κώστα Σακελλαρίου και των εκπαιδευτικών των τάξεων κκ Νατάσας Λαζίδου και Νίκης Παυλίδου, οι οποίες συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της ημερίδας.

Τα εργαστήρια αφορούσαν στο πρόγραμμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, το οποίο συντόνιζε ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας κος Χρήστος Δεσποινίδης. Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο κι επίδειξη δραστηριοτήτων σε λογισμικά που δουλεύουν οι μαθητές στην Πληροφορική, ήταν στα κύρια περιεχόμενα του εργαστηρίου.

Στο πρόγραμμα ΟΜΟΤΙΜΩΝ, που συντόνιζαν οι εκπρόσωποι του ΝΗΡΕΑ κες Έφη Γεωργακοπούλου και Μαρία Χατζηγεωργιάδου, έγιναν δραστηριότητες για να γνωριστούν καλύτερα οι γονείς με τα παιδιά και να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο και χρήσιμο.

Τέλος, στο πρόγραμμα ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, που συντόνιζε η καθηγήτρια Φ.Α του σχολείου κα Αφροδίτη Ντίνου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των αλλαγών στη ζωή μας, κατανόησης και συμπαράστασης μεταξύ γονιών και παιδιών. Εκφράστηκαν απόψεις πολύ ενδιαφέρουσες κοινές αγωνίες και συνήθεις φόβοι κι όλα αυτά συνοψίστηκαν στο «Δέντρο του ΘΕΛΩ και του ΜΠΟΡΩ».

Η συμμετοχή στη ημερίδα ήταν σχεδόν καθολική και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με καλή διάθεση κι ανοιχτό μυαλό όλα τα εργαστήρια παίρνοντας ενεργά μέρος κι εκφράζοντας άνετα απόψεις και απορίες. Η επιτυχία μιας δράσης φαίνεται πρώτα στα πρόσωπα των συμμετεχόντων κι εμείς είχαμε τη χαρά και την τύχη να πάρουμε την καλύτερη αξιολόγηση και μια γερή ανατροφοδότηση για να συνεχίσουμε τις ανοιχτές δράσεις συνεργασίας με γονείς εντατικότερα του χρόνου. Ρίχνοντας μια ματιά στα πρόσωπα καταλαβαίνει κανείς εύκολα για τι μιλάμε...

Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο πίτσα - πάρτυ μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών της ΣΤ' όπου είδαμε φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες της χρονιάς, χορέψαμε και συζητήσαμε σε μια …βόλτα αναμνήσεων για τη χρονιά που περάσαμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.