Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Απονομή βραβείων και επαίνων του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”

Αφιέρωμα στον Κώστα Λαχά
Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 8μ.μ., θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”.

Είκοσι χρόνια ιστορίας έχει ο θεσμός του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, η πορεία του οποίου ήταν σταθερά ανοδική, κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα των συλλογών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Πέρασαν 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, ωστόσο το ενδιαφέρον των Ελλήνων ποιητών ανά τον κόσμο, παρέμεινε αμείωτο.

Στην επιτυχία και καθιέρωσή του, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αντικειμενικότητα, η σοβαρότητα και το αξιοκρατικό κριτήριο των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.

Τα είκοσι χρόνια που πέρασαν, καθιέρωσαν τον θεσμό ως έναν εκ των κορυφαίων του είδους ανά την χώρα και εκτός αυτής και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του πολιτιστικού προφίλ του τόπου μας. Έπεισε, τέλος, και τους πλέον δύσπιστους ότι η ποίηση, το δυσπρόσιτο αυτό είδος Τέχνης, είναι μια αναγκαιότητα και προϋπόθεση για να έχει ποιότητα η ζωή μας.

Της απονομής των βραβείων και επαίνων θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον συντοπίτη μας μεγάλο και πολυτάλαντο καλλιτέχνη Κώστα Λαχά με τίτλο Πλους Ονείρου. Την αναφορά στον Κώστα Λαχά και το έργο του θα κάνει η επίσης συντοπίτισσά μας, καθηγήτρια φιλόλογος Σόνια Λευκίδου.

Αποσπάσματα από το έργο του θα αποδώσουν μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Παύλος Δανελάτος, ο γνωστός σε όλους μας σκηνοθέτης.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.