Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Αποστολή Omorfa Taxidia στο Ισραήλ: Η Ελληνική σημαία παντού!


Αποστολή Omorfa Taxidia στο Ισραήλ: Πάνος Γεωργιάδης
Έχει γεμίσει η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες λόγω της αυριανής εθνικής επετείου. Τις βλέπεις παντού. Σε δημόσια κτίρια, σε πλατείες, σε μπαλκόνια. Η παρουσία τους είναι σχεδόν αυτονόητη. Ωστόσο η ελληνική σημαία κυματίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη όπου μάλιστα η παρουσία της μόνο αυτονόητη δεν είναι. Και κυματίζουν εκεί γιατί κάποιοι Έλληνες όνομα και πράμα, επιβάλουν την παρουσία της φυλάτοντας Θερμοπύλες.

Ο φωτογραφικός φακός των Όμορφων ταξιδιών, σε πρόσφατο δημοσιογραφικό ταξίδι στο Ισραήλ, κατέγραψε εικόνες που πιστοποιούν την έντονη Ελληνική παρουσία εκεί.


Μια συγκινητική και ηρωική παρουσία του Ορθόδοξου Ελληνισμού μέσω του Πατριαρχείου, η αλλιώς «Ιερά Αγιοταφική Αδελφότης» . Γύρω στους εκατόν είκοσι (120) είναι οι ιερείς και μοναχοί, στις δεκάδες εκκλησίες και μονές οι οποίες είναι διάσπαρτες παντού.

Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις παντού τη γαλανόλευκη να κυματίζει ! Σε τόπους ξένους, μακρινούς, αφιλόξενους, για τους οποίους έχουν γίνει σκληρές μάχες επί αιώνες, για το ποιος θα επικρατήσει..

Και φυσικά, το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεν σταματά στην ύψωση της Ελληνικής σημαίας και στη φύλαξη των Αγιοταφικών προσκυνημάτων, αλλά επιπλέον γίνεται τεράστιο έργο στην εκπαίδευση με λειτουργία σχολείων, την υγεία ( Πολυκλινική «Άγιος Βενέδικτος»), τη φιλανθρωπία μέσω τοπικών ιδρυμάτων ή σωματείων κτλ

Η παρουσία κάθε Έλληνα στους Αγίους Τόπους, κάποια στιγμή της ζωής του, δίνει ψυχικό κουράγιο στους ιερείς και μοναχούς μας, δίνει ανάσες, δίνει ελπίδα ότι τίποτα δεν χάνεται όταν το υποστηρίζεις..

Είτε πιστεύετε, είτε όχι, αξίζει να επισκεφτείτε αυτή την πολύπαθη περιοχή, και δεν θα το μετανιώσετε..

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου