Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο κόσμος από την καλή και από την ανάποδη

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικης Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Που κρύβεται η ομορφιά; Τι αξίζει στ’ αλήθεια; Το σκαθάρι ο Μέλιος αναποδογύρισε. Και τι παράξενο… όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά… και μπορείς να ανακαλύψεις πολλά! 
Την Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 6:00 το απόγευμα φιλοξενούμε το συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού του, «Ανάποδα» με συνοδεία ζωντανής μουσικής!

Το βιβλίο είναι υποψήφιο για το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» 2015 σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και για το Βραβείο Βιβλίου Public 2015.

Για μεγάλα νήπια και παιδιά α’, β’ και γ’ τάξης του δημοτικού.
Με προεγγραφή, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί ως τις 3:00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338
Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr
Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, τον Απρίλη του 1966. Από πολύ μικρός, μπαινοβγαίνει στα σχολεία είτε ως μαθητής, είτε ως δάσκαλος, γράφοντας ιστορίες και παραμύθια. Πήρε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στα Δημοτικά Ωδεία Σητείας και Έδεσσας για περίπου τρία χρόνια. Έχει γράψει μουσική και στίχους για τα τραγούδια που συνοδεύουν τα παιδικά θεατρικά έργα του. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, λίμνες, καταρράκτες και νεράιδες.

Έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία:

- Παίζουμε Θέατρο;»

-  Ο έκτος κύκλος» Θεατρικό εκδ. Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς

- Το ποτάμι που θύμωσε» Θεατρικό

- Το μήνυμα του πελαργού» εκδ. ΚΠΕ Έδεσσας

- Ο Πειρατής Σιντόρε- Ντορεσί» εκδ. Fagottobooks

- Τα αστέρια της Ευρώπης» έκδοση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση

- Ανάποδα» εκδ. Ίκαρος εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή

- Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο» -συμμετοχή με τον εικονογράφο Βίκτωρα Μοσχόπουλο- εκδ. Κύκλος του Παιδικού Ελληνικού Βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.