Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Άνοιξης χρώματα με χελιδονίσματα στην πόλη του Κιλκίς

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έφεραν την άνοιξη στο Δήμο Κιλκίς, εν χορδαίς και οργάνοις, με χαρούμενα χελιδονίσματα και με τα παραδοσιακά ασπροκόκκινα νήματα του Μάρτη.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο και μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή μοίρασε διακόσιους Μάρτηδες στους μαθητές και λευκά και κόκκινα κουβαράκια. Με ενθουσιασμό οι μαθητές έπιασαν δουλειά στα θρανία φτιάχνοντας βραχιολάκια από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή και στη συνέχεια πήραν κιθάρες, νταούλι και τρομπέτα για να τραγουδήσουν τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών και να διώξουν με τον τρόπο αυτό το χειμώνα.

Η πρώτη στάση έγινε στο Δημαρχείο όπου οι Χελιδονιστές της μαθητικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. τραγούδησαν στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη τα χελιδονίσματα, ενώ όπως επιτάσσει το έθιμο, του πέρασαν στο χέρι το βραχιολάκι του Μάρτη για να μην καεί από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης.

Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους Κωνσταντίνο Ντίνου, Βασίλη Αντωνιάδη και τη μουσικό Δήμητρα Ζιώγα, διέσχισαν, στη συνέχεια, με τραγούδια την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, ''έδεσαν'' Μάρτηδες στους εμπόρους της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης όπου έδωσαν μουσική συναυλία.

Τη Μαρτιάτικη παραδοσιακή δράση διοργάνωσαν από κοινού το αρμόδιο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας.

Με τη συμμετοχή των παιδιών η άνοιξη ξεκίνησε όμορφα στην πόλη του Κιλκίς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.