Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο" που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του σχολείου είχε ως θέμα της "Εκκλησίες και ξωκλήσια του τόπου μου" και ήταν το αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής δουλειάς των μαθητών της Β΄ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος "Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατσαβέλη Μαρία.
Οι μαθητές Ζάλε Αναστασία από το Μυριόφυτο, Καρακώστα Αναστασία από τις Μουριές και Καρυπίδης Αθανάσιος από την Καλλιρρόη, μίλησαν για την ιστορία των ναών των χωριών της λεκάνης της Δοϊράνης και μέσα από αυτήν μας έφεραν σε επαφή με την πλούσια ιστορία της περιοχής και της εγκατάστασης σε αυτήν των προσφύγων με το τέλος των βαλκανικών πολέμων.

Μέσα από την όλη μαθησιακή διαδικασία τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον τόπο τους και τους κατοίκους του, πήραν συνεντεύξεις από τους ιερείς των χωριών τους, είχαν την ευκαιρία της συνεργασίας, της αυτενέργειας και της διάχυσης των αποτελεσμάτων της δουλειάς τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αποδεικνύοντας ότι η γεωγραφική θέση ενός σχολείου δεν αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργικότητα και τη μάθηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.