Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα: "Όχι μεσοβδόμαδα τα ερασιτεχνικά παιχνίδια"

Η Ε.Π.Σ. Κιλκίς αγνοώντας τις αντίθετες γνώμες των δυο ομάδων όρισε τον αναβληθέν αγώνα Ηρακλή Φύσκας - Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 15:00. Η Ε.Π.Σ. Κιλκίς, που κατά περίπτωση αποφασίζει με βάση την παράγραφο 1α του άρθρου 21 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δυο ομάδων να οριστεί η αναμέτρηση την πρώτη «κενή» Κυριακή του πρωταθλήματος παίρνοντας την ευθύνη ενός «αγώνα παρωδία» με αμφίβολο αριθμό ποδοσφαιριστών ακόμα και για την διεξαγωγή της αναμέτρησης. Ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εκφράζει την αντίθεσή του να ορίζονται παιχνίδια μεσοβδόμαδα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελείται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι μοχθούν να τα φέρουν πέρα και η συμμετοχή τους στις ομάδες είναι αποκλειστικά για χόμπι. 

Είναι αδύνατον να μπαίνουμε στην διαδικασία συγκρότησης της ομάδας τις καθημερινές από την στιγμή που η μόνη πηγή εσόδων των ποδοσφαιριστών είναι η προσωπική τους εργασία με την παρουσία τους να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη την ώρα των αγώνων (15.00). Δυσκολευόμαστε αφάνταστα να ζητήσουμε από τους παίκτες να παίρνουν άδειες είτε από τα μαθήματα τους αν είναι μαθητές είτε από τις δουλειές του

1 σχόλιο:

  1. Άρθρο 10
    Ακατάλληλο γήπεδο

    1. Ένα γήπεδο επιτρέπεται να χαρακτηριστεί ακατάλληλο πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα στις ακόλουθες ενδεικτικά περιπτώσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές.
    α) Όταν εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό λασπώδης και για τον λόγο αυτό η κίνηση των ποδοσφαιριστών είναι δύσκολη και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
    β) Όταν, από τη βροχή, ο αγωνιστικός χώρος έχει πλημμυρίσει σε διάφορα
    σημεία του από νερά, σε τέτοιο βαθμό που όταν η μπάλα πέφτει σ’ αυτά να
    μην αγγίζει το έδαφος.

    2. Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες που αγωνίζονται έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση.
    4. Δεν επιτρέπεται κατ’ αρχήν στη διοργανώτρια αρχή η αναβολή αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, επιτρέπεται η αναβολή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής. Για τα εθνικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο η αναβολή επιτρέπεται 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.
    5. Εάν το γήπεδο καταστεί ακατάλληλο από υπαιτιότητα της γηπεδούχου ή της αντίπαλης ομάδας ή από τους οπαδούς τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα, ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο, στη δε υπαίτια ομάδα ή στις υπαίτιες ομάδες επιβάλ λονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 2 του παρόντος.

    Άρθρο 21
    Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα
    1.
    α) Αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, επανορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση αποφάσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.