Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Διήμερη επίσκεψη Δήμου και Περιφέρειας Κιλκίς στο Δήμο Στρώμνιτσας

Μια ακόμη φάση του προγράμματος “Protection and Promotion of Natural and Cultural Heritage in the Cross Border Region of the Municipality of Strumica and Municipality of Kilkis ” (Προστασία και προώθηση της φυσικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς στα σύνορα του Δήμου Στρώμνιτσας και Κιλκίς), διεξήχθη το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου στη Στρώμνιτσα. Το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό INTERREG και έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2014. Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι δήμοι Κιλκίς και Στρώμνιτσας και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Η άμεση προηγούμενη φάση του “Heritage Protect” περιλάμβανε την διήμερη παρουσία στο Κιλκίς πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Στρώμνιτσας (29-30 Ιανουαρίου 2014).

Η διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Στρώμνιτσας περιελάμβανε δυο ενότητες, μια κάθε μέρα. Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις αρχιτεκτόνων της περιοχής Στρώμνιτσας, οι οποίες είχαν ως κύριο αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και οι τρόποι συμβολής της στην τουριστική προβολή του κάθε τόπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν τη δεύτερη μέρα της συνάντησης. Στον τομέα της τουριστικής προβολής και της αξιοποίησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς αναφέρθηκαν διεξοδικά ο κ.Daniel Medaroski, ξεναγός και η κ.Μαριάννα Σκουλαρικά, υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής της Π.Ε Κιλκίς.

Πέραν του γενικότερου οφέλους του προγράμματος “Heritage Protect”, ένα άμεσο όφελος είναι η χρηματοδότηση της εμπλουτισμένης επανέκδοσης της «Αρχαιολογικής Περιήγησης στο νομό Κιλκίς».

Η Κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία την πρώτη μέρα, επισκέφτηκε την ιστορική εκκλησία των Δεκαπέντε Μαρτύρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.