Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων

«Ένας στόχος του Επιμελητηρίου Κιλκίς έγινε πραγματικότητα», ήταν τα λόγια του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κου Παύλου Τονικίδη, μιλώντας για το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων e-auction market, το οποίο λειτουργεί στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Κιλκίς.

Η πιλοτική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2014, η μεγάλη πρόκληση, ωστόσο, για το έργο ξεκινάει τώρα, καθώς το Δημοπρατήριο είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει πραγματικές συναλλαγές.

Σε αυτό το κομβικό σημείο, ο κος Τονικίδης μίλησε για τη σημασία του έργου e-Auction για το Επιμελητήριο Κιλκίς, καθώς και για το μέλλον του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου:

«Βασικός στόχος των Επιμελητηρίων αυτή την περίοδο, περισσότερο από ποτέ άλλοτε αποτελεί η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έτσι, στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού προγράμματος INTERREG, δημιουργήσαμε στη βάση μας στο Επιμελητήριο Κιλκίς το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, ένα εργαλείο, πραγματικά, στα χέρια των παραγωγών και των επιχειρήσεων, παραγωγικών και μεταποιητικών»

Στο Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα, με δραστηριότητα που σχετίζεται με αρωματικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά και αμπελοοινικά προϊόντα, δημητριακά καθώς και οπωρολαχανικά, σε πρωτογενή μορφή ή και μεταποιημένα. Προϋπόθεση αποτελεί οι επιχειρήσεις να λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή άλλη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, και να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του οικείου επιμελητηρίου τους.

Για τη συμμετοχή στο Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, οι επιχειρήσεις αρκεί να δημιουργήσουν το λογαριασμό τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη δικτυακή πύλη του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου, στο www.e-auctionmarket.eu, ενώ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού τους θα πρέπει να πιστοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν δηλώσει με την αποστολή μίας βεβαίωσης εγγραφής στο μητρώο ΦΠΑ της χώρας και μία βεβαίωση εγγραφής στο οικείου τους επιμελητήριο.

«Είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στις πωλήσεις και κατ’ επέκταση και στην ανάπτυξη του τόπου, και όχι μόνο, γιατί το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, μπορεί να έχει την έδρα του στο Κιλκίς, άλλα είναι ένα εργαλείο στα χέρια όλου του κόσμου» συνέχισε ο κος Τονικίδης, έχοντας στο νου του τη διεθνή διάσταση που προσδίδει στο έργο η συμμετοχή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, συντονιστή του έργου, και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Κλείνοντας, ο κος Τονικίδης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου ως «[….] ένα εργαλείο το οποίο θα πρέπει εμείς από δω και πέρα να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να το προβάλλουμε, όπου υπάρχουν δυνατότητες, ξεκινώντας από τη χώρα μας και την Ευρώπη. Ήδη έχει γίνει μια επαφή με τα Βαλκανικά επιμελητήρια σε μια συνάντηση στα Σκόπια, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, με σκοπό να επικοινωνηθεί από τα επιμελητήρια σε όλες τις βαλκανικές χώρες και να αρχίσει να δουλεύει προς όφελος των παραγωγών και των επιχειρήσεων».

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αλλά και των λοιπών εταίρων του έργου θα βρίσκονται στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων Εξοπλισμού & Συσκευασίας (ΔΕΤΡΟΠ) στο Περίπτερο 13, όπου θα γίνεται παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου, ενώ εκδήλωση για την προβολή του e-Auction θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στην Αίθουσα D του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός της HELEXPO.

Το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «e-Auction: Ανάπτυξη Ενός Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου στη Διασυνοριακή περιοχή», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων, υπό το IPA Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.