Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Εκδηλώσεις ΓΕΛ Αξιούπολης για το Σχολικό έτος 2014-2015)»

[Με αυτό το δελτίο τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους ιδιώτες και τα φυσικά πρόσωπα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων για την πληρέστερη ενημέρωση και κατάρτιση των μαθητών μας].
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις από την έναρξη του σχολικού έτους 2014-2015 και έως σήμερα:
1.Ενημέρωση στις 2-10-2014 από το ΚΕΣΥΠ για τους μαθητές της Β΄ Τάξης όσον αφορά το νέο σύστημα και της Γ΄ Τάξης για τις πανελλαδικές εξετάσεις .

2.Εκδήλωση στις 6-10-2014 στο αμφιθέατρο του σχολείου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ρατσισμού και διακρίσεων. Έγινε προβολή ταινίας με ανάλογο θέμα και ακολούθησε συζήτηση, στην οποία ενθαρρύνθηκε η έκφραση βιωμάτων των μαθητών . Ακολούθησε νέα εκδήλωση για το ίδιο θέμα στις 23-12-2014.

3.Στις 6-10-2014 συμμετείχαμε , ακόμη, σε αθλητικές εκδηλώσεις με αφορμή την καθιέρωση της ημέρας αθλητικών εκδηλώσεων.

4.Ενημέρωση στις 21-10-2014 από την πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας
με θέμα: «Χρήση πυροσβεστήρων. Γνωριμία με το επάγγελμα του πυροσβέστη. Επίδειξη πυροσβεστικού οχήματος και εργαλείων πυρόσβεσης».

5.Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου για το Μακεδονικό αγώνα στις 15-10-2014 και των μαθητών της Β ΄και Γ΄ Λυκείου στις 16-10-2014.

6.Στις 21-10-2014 πραγματοποιήθηκε, επίσης, ενημέρωση για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου και τα μέτρα σεισμικής προστασίας από τους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν υπεύθυνοι του σχολείου για τον ΟΑΣΠ , κα Συμεωνίδου Κωνσταντία (Διευθύντρια του Λυκείου) και κο Αραμπατζή Ιωάννη (αναπληρωτή Διευθυντή) και ακολούθησε άσκηση σεισμού, στην οποία μετείχε όλο το σχολείο.

7.Συμμετοχή του σχολείου στις 23-10-2014 στην τηλεδιάσκεψη με τίτλο:
«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» ,που οργάνωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

8. Ενημέρωση σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή και την πρόληψη της παχυσαρκίας στις 24-10-2014 από τη διατροφολόγο κα Α. Ναούμ. Δόθηκαν, επίσης, συμβουλές σχετικά με τη σωστή διατροφή από τη Διευθύντρια του Λυκείου κα Συμεωνίδου Κωνσταντία, απόφοιτο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

9. Οργάνωση διημερίδας στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με ομιλητές τον κο Γ. Κωνσταντινίδη, Διευθυντή ΔΔΕ ν. Κιλκίς, τον κο Ι. Θωμαΐδη , Σύμβουλο ΠΕ03, την κα Ε.Μιχαλοπούλου, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και τον κος Π. Παπαδόπουλο, Σύμβουλος ΠΕ 70.

10.Ενημέρωση των μαθητών και των γονέων της Γ΄τάξης στις 28-11-2014 για το ισχύον σύστημα και την προετοιμασία τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

11.Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Τάξης από τον Υποδιευθυντή και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στις 15-12-2014.

12. Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄Τάξης για τις αιρέσεις στις 22-1-2015 από τον πατέρα Ιγνάτιο Καλογεράκη, Υπεύθυνο Γραφείου Αντιαιρετικών Θεμάτων της Μητρόπολής μας.

13. Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της Α΄και Β΄Λυκείου σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση στις 27-1-2015 και 29-1-2015 αντίστοιχα στο αμφιθέατρο του σχολείου.

14. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου για το θέμα της κακοποίησης των ζώων στις 28-1-2015 σε συνεργασία με τις «Ζωές- Φιλοζωικές ενημερώσεις σχολείων» .

15. Εκδήλωση στις 30-1-2015 στο Αμφιθέατρο του Σχολείου αφιερωμένη στο βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

16. Επίσκεψη των μαθητών μας το Νοέμβριο στο ναό του Άξιον Εστί και ενημέρωσή τους από τον εφημέριο, πατέρα Ι. Καλογεράκη σχετικά με το αγιογραφικό πρόγραμμα του ναού.

17. Επίσκεψη των μαθητών μας το Δεκέμβριο στη Μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγ, Δημητρίου και ξενάγησή τους από τον εφημέριο, πατέρα Ι. Καλογεράκη.

18.Οργάνωση σεμιναρίου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των σχολείων του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με τη ΔΔΕ ν. Κιλκίς, την κα Μιχαλοπούλου Ελένη, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το ΣΣΝ ν. Κιλκίς στις 4-2-2015 στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα:«Επιμορφωτικές δραστηριότητες ερευνητικών εργασιών». Ομιλητής ο κος Ν. Σταμπολίδης, Σύμβουλος ΠΕ 04.

19.Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Τάξη από το ΚΕΣΥΠ στις 3-2-2015 με θέμα: «οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις».

20. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Παιονίας και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στις 12-2-2015

21. Ενημερωτική ημερίδα για τους μαθητές του σχολείου καθώς και τα 15μελή του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Αξιούπολης στις 17-2-2015 από την Ελληνική Εθελοντική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης σε συνεργασία με το ΣΣΝ ν. Κιλκίς με θέμα τις πρώτες βοήθειες .

22.Ενημέρωση του συλλόγου καθηγητών του σχολείου στις 19-2-2015 για το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας από τα μέλη της Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ) του σχολείου μας.

23. Ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου στις 20-2-2015 σε συνεργασία με το ΣΣΝ ν. Κιλκίς από το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου με θέμα: « Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- Κάπνισμα και υγεία-Στοματική υγιεινή». Μετά την ενημέρωση έγινε δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.