Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση»

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE ΜΕΤ HOTEL” (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 001 7000) από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού κι έχει ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τεχνικές και λοιπές δυνατότητες ενσωμάτωσης των αρχών του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων στην κοινή τους πρακτική, με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης τεχνική επίσκεψη στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστές ομάδες (1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ.).

Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτιρίου (BMS), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού και αυτόματο σύστημα σκίασης κτιρίου, έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AIDA _ Affirmative Integrated Energy Design Action, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ομάδων των συμμετεχόντων στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ. θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού του κτιρίου και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση :
http://www.aidaproject.eu/study_tours_gr.php

Λόγω περιορισμού του αριθμού επισκεπτών στο κτίριο, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν έως τις 12-02-2015 σε ποια από τις δυο ομάδες της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα ήθελαν να συμμετάσχουν: 1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ., στο e-mail: C.Kiskini@pkm.gov.gr.

Πληροφορίες:
Χρυσάνθη Κισκίνη, ΠΚΜ, τηλ: 2313 319 935, e-mail: C.Kiskini@pkm.gov.gr
Αργυρώ Γιακουμή, ΚΑΠΕ, e-mail: agiak@cres.gr
Εύη Τζανακάκη, ΚΑΠΕ, e-mail: etzanak@cres.gr

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.