Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από την κακοκαιρία

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ-  Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
(Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)
-  Λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις:
· Επ. Ο. Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς.
· Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού.
· Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού.
[Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς]
-  Λόγω υπερχείλισης ποταμού Γαλλικού, διεκόπη η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της Επ. Ο. Ακροποταμιάς – Μελάνθιου – Λαοδικηνού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς . -  Π.Ε.Ο. Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός) έως διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και φερτά αδρανή υλικά (λάσπη), διεκόπη η κυκλοφορία και διεξάγεται από παρακαμπτήριους.
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
-  Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από το 9ο έως 25ο χλμ. (λόγω θυελλωδών ανέμων και χιονόπτωσης).-  Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
-  Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
-  Επ. Ο. Πάλλης –Πενταλόφου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
-  Λόγω κατολίσθησης διεκόπη η κυκλοφορία στα εξής σημεία:
· Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από 40ο έως 44ο χλμ.
· Επ. Ο. Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από 10ο έως 23ο χλμ.
Δ.A. ΚΟΖΑΝΗΣ
-  Στο 200ο χλμ. της Εγνατίας Οδού (Βόρειος Κλάδος), λόγω έντονης βροχόπτωσης συσσωρεύτηκαν όμβρια ύδατα στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από Α/Κ Κοίλων έως Α/Κ Καλαμιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να γίνει η άντληση των υδάτων από σταθμούς της Π.Υ. Κοζάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.A. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
-  Επ. Ο. Νεράϊδας – Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ.-  Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (85ο χλμ.), λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.
Δ.A. ΠΡΕΒΕΖΑΣ- Λόγω έντονης βροχόπτωσης , υπερχείλισαν τα ύδατα του ποταμού Αχέροντα στο 4ο χλμ. της Επ. Ο. Καναλακίου - Πάργας, στη γέφυρα Δ.Δ. Καστριού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καναλακίου - Καστριού και Καναλακίου – Κηφισιάς.
-  Διακοπή κυκλοφορίας από Καναλάκι με τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλανιδοράχης – Αχερουσίας - Κόχλα - Καστρί- Κορώνι - Σταυροχώρι - Κυψέλη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Δ.A. ΑΡΤΑΣ
-  Εντός του οικισμού η γέφυρα από Κομπότι προς γήπεδο Κομποτίου (Δημοτική οδός) υπέστη καθίζηση, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η διέλευση των οχημάτων διεκόπη. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται από την οδό Αγ. Νικολάου.-  Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αράχθου, διεκόπη η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:
· Επ. Ο. Άρτας – Νεοχωρίου (Ανθότοπος), από 8ο χλμ.
· Επ. Ο. Άρτας – Γλυκορίζου (Μονή Κάτω Παναγιάς), από 5ο χλμ.
Δ.A. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
-  Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατέπεσε την 09:40 ώρα, το Μονότοξο Πέτρινο Γεφύρι, στην περιοχή Γέφυρα Πλάκας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραφταναίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.-  Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από 15:30 ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια στο 31ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας. -  Η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των (3,5) τόνων καθώς και των λεωφορείων, διεξάγεται από την Επ. Ο. Ιωαννίνων – Σκλίβανης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
-  Λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισσου, είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας της Επ. Ο. Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων - Μαγούλας Καρδίτσας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
- Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων, κατακλύστηκε με νερά από 07:00 ώρα αυτού αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης (50) περίπου στρεμμάτων και τμήμα της Επ. Ο. Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού) να διακοπεί. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
-  Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Γκούβελου, από 16:30 ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1ο χλμ Επ. Ο. Ματσουκέικων – Φήκης. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. (Στάθμη υδάτων ανοδική)
Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
-  Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πετριλιώτη, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Μουζακίου - Αργιθέας (γέφυρα Πετρωτού), από το 50ο χλμ. -  Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχελώου, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων της Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας (γέφυρα Κοράκου), από το 54ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
-  Λόγω έντονης βροχόπτωσης – κατολισθήσεων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα κατωτέρω σημεία:
· Επ. Ο. Δάφνης – Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων, από 10ο χλμ.
· Επ. Ο. Βαρβαριάδας – Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.
· Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, στο 15ο χλμ.
· Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, στο 8ο χλμ.
· Επ. Ο. Βελαώρας – Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).
· Επ. Ο. Ραπτόπουλου – Πρασιάς – Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.
· Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.
· Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.
· Επ. Ο. Προυσού – Ασπροπύργου.
· Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).
· Επ. Ο. Κρικέλλου – Δομνίστας, στο 35ο χλμ.
· Επ. Ο. Λημερίου – Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων, από 1ο έως 6ο χλμ.
· Επ. Ο. Καρπενησίου – Βελαώρας , θέση Σταυρός.
· Επ. Ο. Σιγγρέλου – Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό)
· Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού
-  Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων – Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών, του Δήμου Αγράφων, Δομνίστας και Στάβλων, του Δήμου Καρπενησίου. Επίσης στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού (Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φουρνάς.
Δ.A. ΦΩΚΙΔΑΣ
-  Λόγω κατολίσθησης, από 14:00 ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 4ο χλμ της Επ. Ο. Αρτοτίνας - Γραμμένης Οξιάς.
Δ.A. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
-  Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διεκόπη η κυκλοφορία στον Επ. Ο. Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και Επ. Ο. Σ.Σ. Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών μέσω Επ. Ο. Μοσχοχωρίου – Γοργοποτάμου. Επίσης Επ. Ο. Κωσταλεξίου – Λουτρών Υπάτης από το Δ.Δ. Κομποτάδων ως και την Γέφυρα του Σπερχειού ποταμού (προς Σ.Σ. Λιανοκλαδιού). Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Επ. Ο. Λουτρών Υπάτης – Λιανοκλαδίου και Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.-  Από 05:45 ώρα της 01-02-2015 διεκόπη η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων και πραγματοποιείται από Σ.Σ. Θεσ/νίκη έως Σ.Σ. Λιανοκλαδιού και από Σ.Σ. Αθήνας έως Σ.Σ. Τιθορέας (η κίνηση των επιβατών μεταξύ των δύο Σ.Σ. πραγματοποιείται μέσω λεωφορείων). -  Λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από 10:30 ώρα διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχειάδας (Δ. Μακρακώμης) προς τα χωριά Κολοκυθιά – Μάρμαρα – Αργύρια - Ανατολή.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
-  Η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών.-  Λόγω κατολισθήσεων αποκλείστηκαν στην Δ.Ε. Πλατάνου από Αγ. Δημήτριο – Νεοχώρι – Αράχωβα - Κλεπά προς Περδικόβρυση – Λιβαδάκι - Καστανιά. -  Λόγω κατολισθήσεων αποκλείστηκαν στην Δ.Ε. Αποδοτίας Κάτω Χώρα από Κρυονερία προς Τερψιθέα και από Γρηγόρι προς Ελατόβρυση. -  Λόγω κατολισθήσεων, από 18:00 ώρα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Μακριάς Ράχης.

Δ.A. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
-  Από 11:00 ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κατολισθήσεων στα παρακάτω σημεία:
· Επ. Ο. Θέρμου – Χαλικίου
· Επ. Ο. Θέρμου – Αμπρακιάς
· Επ. Ο. Θέρμου – Κόνισκας
· Επ. Ο. Θέρμου – Αργυρό Πηγάδι
-  Στα τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Θέρμου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς (Τ.Δ. Αργυρό Πηγάδι, Τ.Δ. Κόνισκας, Τ.Δ. Χαλικίου, Τ.Δ. Μεροσύτης, Τ.Δ. Κοκκινοβρύσης, Τ.Δ. Αμπρακιάς και Τ.Δ. Διπλατάνου)
- Από πρωινές ώρες, λόγω έντονη βροχόπτωσης και εξαιτίας μεγάλου όγκου νερού στον ποταμό Αχελώο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την γέφυρα της Τατάρνας.
Δ.A. ΑΧΑΪΑΣ
-  Λόγω πτώσεις ογκόλιθων, διεξάγεται με δυσχέρεια, από 12:00 ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο 9,1ο χλμ. της Επ. Ο. Αιγίου – Κρήνης. -  Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, από 15:40 ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Ρίο, από οδό Ποσειδώνος έως Αχιλλέως.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.A. ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο 2ο χλμ της Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά από την Επ. Ο. Ξηροκαμπίου – Δάφνης – Λιαντίνας – Βασιλικής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.A. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
-  Η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης είναι κλειστή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ.Α ΛΕΣΒΟΥ
-  Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Λέσβου, κηρύχτηκε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Δ.Α. ΣΑΜΟΥ
-  Καθίζηση του οδοστρώματος, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Σάμου, μεταξύ Παγώνδα και Σπαθάριοι και στην περιοχή Ευαγγελίστρια.-  Στην Ε.Ο. πραγματοποιήθηκε κατολίσθηση από Πύργο προς Σπαθάριοι. Η κίνηση των οχημάτων από και προς τους Σπαθαρίους πραγματοποιείται από την Ε.Ο. Πύργου – Σπαθαρίων.

Β’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
-  Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.-  Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ -  Δ.Ο. Νάουσας – 3-5 πηγάδια από 7ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο). -  Δ.Ο. Νάουσας – Σελίου από 10ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).-  Δ.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου.-  Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 20ο χλμ. έως 26ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
-  Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ. -  Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-   Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΑΧΑΪΑΣ
-  Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
-  Ορεινό επαρχιακό δίκτυο, των Δ.Δ. Πλατάνου, Αποδοτίας και Λιμνίτσας, λόγω παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.