Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επιστημονική διάλεξη της ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου

Επιστημονική διάλεξη πραγματοποίησε η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc. την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων) και του Λαϊκού Πανεπιστημίου-Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας. Η διάλεξη είχε ως θέμα “Η χαρά στη ζωή μας...”.
Η κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου κατέδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου, σε μια περίοδο οικονομικών δυσχερειών και ανέχειας, για ελπιδοφόρες και ενθαρρυντικές διεξόδους στη ζωή μας. Η κ. Ε. Φρεγγίδου αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα που παρεμποδίζουν το αίσθημα χαράς αλλά και στο πώς μπορούμε να επιδιώξουμε εμείς τη χαρά και την ουσιαστική ευτυχία μας. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές επιτυχίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη του ίδιου του ατόμου για την προσωπική του ευτυχία.

Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν με πληθώρα ερωτημάτων και τοποθετήσεων που αφορούσαν τις πολλαπλές διαστάσεις τις χαράς, υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της ιατρικής και της πολιτικής. Η ανταλλαγή απόψεων έδωσε μεγάλη χαρά στους παρευρισκομένους, οι οποίοι και διεπίστωσαν πόσο εκλείπει η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με τους συνανθρώπους μας από τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.