Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

"για ΕΛΜΕ διεκδικητική, ενωτική, αγωνιστική"

Δελτίο τύπου ΣΥΝΕΚ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
για ΕΛΜΕ διεκδικητική,
ενωτική, αγωνιστική
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποδούλωσης της χώρας μας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, όσο παραμένει στην εξουσία γίνεται πιο επικίνδυνη: ξεπουλά πλέον το δημόσιο πλούτο της χώρας!
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, στη δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής επιχείρηση αποδόμησης και υπονόμευσης του Δημόσιου Σχολείου, του επιπέδου ζωής, των βασικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Αποτέλεσμα των ακολουθούμενων εκπαιδευτικών πολιτικών είναι να καταπατάται βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία και τελικά στη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Οι πιο πρόσφατες συνέπειες αυτής της βάναυσης επίθεσης, μετά τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων και την τραγική υποβάθμιση της ασφάλισης και περίθαλψης, είναι εξίσου καταστροφικές: Βίαιη κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση των ΕΠΑΣ, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, διαθεσιμότητες /απολύσεις, νέος νόμος για το Λύκειο που ωθεί χιλιάδες μαθητές στη μαθητεία και την κατάρτιση.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται μέσω της «αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης» η κατηγοριοποίηση και μελλοντική κατάργηση των σχολείων. Με όχημα την «αξιολόγηση», για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης θα φταίει ο εκπαιδευτικός και όχι οι ασκούμενες πολιτικές! Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το «νέο» Λύκειο που με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις του θα διώχνει μαθητές ενώ οι βαθμοί των μαθητών σε αυτές τις εξετάσεις θα οδηγούν στην απόλυση εκπαιδευτικούς!

Με τις διαθεσιμότητες/απολύσεις, το μηδενισμό των νέων προσλήψεων μονίμων, τους «εθελοντές» που θα καλύπτουν τα κενά χωρίς μισθό αλλά με «μόρια», το «εμπόριο ελπίδας» που στήθηκε σε βάρος χιλιάδων αναπληρωτών και τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, τη δραματική μείωση των μεταθέσεων και αποσπάσεων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ανάθεση διδακτικού έργου μέχρι και σε πέντε σχολικές μονάδες, τη διάλυση της οργανικότητας και την προσπάθεια σύνδεσης της με τη σχολική μονάδα, τη βίαιη εξώθηση στη συνταξιοδότηση, με επιστέγασμα τις νέες αναθέσεις μαθημάτων και με φόβητρο το νέο πειθαρχικό δίκαιο, κατάφεραν να συρρικνώσουν τον κλάδο μας κατά 30.000 μέσα σε μια πενταετία! Καλλιέργησαν ένα κλίμα εμφύλιου πολέμου, ατομισμού και ανταγωνισμού ανάμεσα σε συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων, με αρνητικές συνέπειες στο ίδιο το έργο του σχολείου, μια και είναι προφανές ότι οι εργασιακές σχέσεις των καθηγητών επηρεάζουν άμεσα τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών. Στη βάση όλων αυτών είναι προφανές ότι βρίσκεται ο βασικός στόχος των μνημονιακών δυνάμεων: η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία, μια μείωση που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επειδή:

- τα δημόσια κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα προς αγοραπωλησία,
το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι μαθητεία - κατάρτιση και ανεργία,
η μόρφωση δεν μπορεί να παρέχεται από υποταγμένους, άβουλους, φοβισμένους και εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς,

Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να αντιστραφεί! 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Και επειδή η πραγματική ανατροπή δεν γίνεται χωρίς τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων, χρειαζόμαστε ένα σωματείο με ταξικό προσανατολισμό, οργανωτική ενότητα μονίμων, ελαστικά εργαζομένων και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και σύγκλιση και συνεργασία των αριστερών δυνάμεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο άλλου χρόνου!

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και συνεχίζουμε τον αγώνα για:
Ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Την κοινωνία των αναγκών και των οραμάτων μας, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος.
Προστασία της δημόσιας Δωρεάν παιδείας – υγείας – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας!
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους!
Να μην περάσουν οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα. Επαναπροκήρυξη των θέσεων και επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στην ΤΕΕ.
Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4186 για το «νέο» Λύκειο.
Ενιαία δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.
Να σταματήσουμε την «αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση» και την αύξηση του ωραρίου.
Άμεση κατάργηση των Ν. 4142/13, 3848/10 και του ΠΔ 152/13.
Κατάργηση του ν. 4024/11 για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που συνδέει το μισθό και τον βαθμό με την αξιολόγηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πρέπει να στείλουν σαφέστατο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύουν τις ζωές μας.

Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων, καθώς και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τα προωθεί, είναι όχι μόνο θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά και όρος επιβίωσης για όλους και όλες μας. Ο συντονισμός και η συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος πάνω στα μικρά και μεγάλα προβλήματα μπορεί να ανακόψει και τα πιο σκληρά μέτρα. Πιστεύουμε σε ένα κίνημα εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό με συνείδηση του ρόλου του, σταθερά προσανατολισμένου στην ανάπτυξη των αγώνων που θα ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες, θα επιβραβεύει την πρωτοβουλία, θα δέχεται την αυτενέργεια και θα δοκιμάζει το καινούριο.

Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό, ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει στο παιχνίδι της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία, στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.

Στις    εκλογές  για  την  ΕΛΜΕ
Ψηφίζουμε – στηρίζουμε
Το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)


Υποψήφιοι για το Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ
Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
1
ΚΑΣΑΠΗΣ
ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕ19
3Ο Γ/ΣΙΟ
2
ΞΕΝΕΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ17
Γ/ΣΙΟ:1Ο ΚΙΛΚΙΣ-ΕΥΚΑΡΠ.-ΒΑΠΤΙΣΤΗ
3
ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ11
1Ο ΛΥΚΕΙΟ
4
ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕ17
ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
5
ΡΙΖΑΚΗ
ΑΝΝΑ
ΠΕ02
1Ο ΛΥΚΕΙΟ
6
ΤΖΩΓΑ
ΜΑΡΙΑ
ΠΕ02
ΓΕΛ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
7
ΤΡΟΠΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ02
Γ/ΣΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ

Υποψήφιοι για Ε.Σ.
1.
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΕ04
1Ο ΛΥΚΕΙΟ
2.
ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΕ03
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.