Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παιδιά και γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς


Μικροί και μεγάλοι δημότες του Κιλκίς αξιοποίησαν δημιουργικά τη χθεσινή χειμωνιάτικη λιακάδα με έναν πρωινό περίπατο διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Ανταποκρινόμενοι στην κοινή πρόσκληση της νεοσύστατης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείου και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του με αρχαιολογικά αντικείμενα που εκτίθενται στις προθήκες του μουσείου, μόνο που αυτά ήταν σε χάρτινη μορφή!

Νήπια και παιδιά δημοτικού σχολείου μαζεύτηκαν γύρω από το τραπέζια και έδειξαν εκπληκτική αφοσίωση στο παιχνίδι της χειροτεχνίας. Η γνωριμία με το αρχαιολογικό παρελθόν ήταν χρήσιμη αλλά κυρίως διασκεδαστική αφού τα παιδιά έκοψαν και στη συνέχεια χρωμάτισαν αρχαιολογικά ευρήματα σε χάρτινη μορφή όπως τα πήλινα παιδικά παιχνίδια που βρέθηκαν στο Παλατιανό, σιδερένιους πελέκεις (Π. Γυναικόκαστρο) σιδερένια κλειδιά (Παλατιανό) αγγεία για κρασί (Τούμπα) και κανάτες (Π. Γυναικόκαστρο, Καλίνδροια, Ποντοηράκλεια), κοσμήματα για το λαιμό (Ποντοηράκλεια). Στη συνέχεια κρέμασαν με περηφάνεια τα πολύχρωμα χάρτινα στολίδια στο δέντρο.

Γονείς, παιδιά και επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου αλλά και στην αυλή για να δουν τα εκθέματά του ενώ οι υπεύθυνοι φρόντισαν να δώσουν μια σύντομη παρουσίαση για τον αρχαιολογικό πλούτο που φιλοξενείται στο μουσείο της πρωτεύουσας του νομού με ψηφιακή ενημερωτική προβολή (power point).

Η εκδήλωση κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, ως προς τη συμμετοχή αλλά και ως προς το ενδιαφέρον και ευρηματικό περιεχόμενό της. Οι παρεστώτες αισθάνθηκαν οικεία στον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου, στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αυτή η προσέγγιση είναι πολύ θετική και ενθαρρυντική για την εικόνα και λειτουργία της νεοσύστατης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου του αρχαιολογικού μουσείου. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στους χορηγούς της εκδήλωσης Χρήστο Ηλιάδη – Βιβλιοπωλείο, Σύμμετρο – Βιβλιοπωλείο, Γωνία – Ζαχαροπλαστείο, Σοκολατίνι – Ζαχαροπλαστείο, Κρυστάλ Γουμένισσας – Εμφιαλωμένα νερά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.