Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

"Φέρτε πίσω τους αστυνομικούς και τα περιπολικά"

Δελτίο τύπου Ένωσης Αστυνομικών
Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
Τις προηγούμενες ημέρες το προεδρείο της Ένωσής μας φιλοξενήθηκε από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ.ΟΡΦΑΝΟ Γεώργιο. Μία φιλοξενία που έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους της ένωσης μας να συζητήσουν με τον υπουργό για μία σειρά ζητημάτων που μας απασχολούν και χρειάζονται άμεσα λύσεις. Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κάτωθι:

- Στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, υφίστανται δεκαπέντε (15) υφιστάμενες Υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται έξι (06) ομάδες στην πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ, ΔΙΑΣ, Ναρκωτικών και δύο ομάδες ασφαλείας (Παιονίας και Δοϊράνης)). Επίσης στα όρια της Δ.Α. Κιλκίς λειτουργεί η επιχειρησιακή δράση «ΣΑΡΙΣΑ», που σκοπό της έχει την προσαγωγή αλλοδαπών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίας και τον έλεγχο νομιμότητας των κατεχόμενων εγγράφων τους.

- Κατά το τελευταίο διάστημα ο Νομός Κιλκίς δέχεται πληθώρα αλλοδαπών υπηκόων (κυρίως Σύριων, Αφγανών αλλά και αφρικανών), οι οποίοι είτε κατέχουν υπηρεσιακά σημειώματα, που τους απαγορεύουν όμως την παραμονή τους στα όρια της εδαφικής μας αρμοδιότητας, είτε στερούνται παντελώς εγγράφων ταξιδιωτικών που επιχειρούν να εξέλθουν λάθρα της Χώρας με προορισμό Χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για την επαναπροώθηση αυτών στο εσωτερικό της Χώρας και για τη φύλαξη των συλληφθέντων μέχρι την μεταφορά τους στα Κέντρα Κράτησης ανά την Χώρα.

- Η αντιμετώπιση των προαναφερθέντων υπηρεσιακών αναγκών στη διαχείριση των αλλοδαπών απαιτεί και τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως την ύπαρξη περιπολικών αυτοκινήτων. Σήμερα οι Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Κιλκίς, κατέχουν συνολικά είκοσι πέντε (25) λειτουργικά οχήματα, εκ των οποίων τα οκτώ (08) εξ αυτών είναι ακινητοποιημένα λόγω λειτουργικών προβλημάτων, αριθμό μη ικανός για την πραγματοποίηση έστω και στοιχειωδών εποχούμενων περιπολιών.

- Στην Διεύθυνσή μας κατανεμηθήκαν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα είκοσι τέσσερα (24) περιπολικά οχήματα και τα οποία με απόφαση Προϊστάμενων Υπηρεσιών έχουν αποσπαστεί σε άλλες Υπηρεσίες και συγκεκριμένα δεκαεπτά (17) σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, τρία (03) στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, δύο (02) στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και δύο (02) στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών.

- Κατόπιν των προαναφερθέντων

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
όπως η Διεύθυνσή μας εξαιρεθεί άμεσα από τις αποσπάσεις των Αστυνομικών που διατάσσονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενίσχυση Υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και να επιστραφούν στις Υπηρεσίας μας το σύνολο ή μέρος των περιπολικών οχημάτων που αποσπάστηκαν σε άλλες Διευθύνσεις.

O υπουργός από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει όπως δύναται προκειμένου να διευθετηθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.