Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

"Μείζον θέμα η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων"

Στο κλίμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων οι οποίες αφορούν και το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς για το 2014. Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων της Χώρας, το οποίο μονοπώλησε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε που έγινε στις Σέρρες τον περασμένο Νοέμβρη, παρουσία των αρμόδιων Υπουργών-Υφυπουργών.
Ακολούθως o κ. Π. Τονικίδης κατέθεσε την ανησυχία του για την αξιοποίηση του τελευταίου ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης επιχειρήσεων (Σύμφωνο Εταιρική Σχέσης (Σ.Ε.Σ.), το οποίο θέτει όρους και προϋποθέσεις που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων δε διαθέτει. Έντονος επίσης υπήρξε και ο προβληματισμός του για το μέλλον των επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή αν και όπως τόνισε γίνονται θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ε. Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες επαφές που είχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς με αυτή του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, καθώς και την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση αδελφοποίησης της τελευταίας που συνοδεύεται από σχετικό σύμφωνο συνεργασίας και κοινών δράσεων. 


Η πρόταση προέκυψε ως επιστέγασμα των επαφών του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Π. Τονικίδη ,πρώτα στη Σμύρνη προ μηνός και στη συνέχεια στην Αθήνα σε συνάντηση με τον ομόλογο του Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ε. Ντεμιρτάς όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας. Το Επιμελητήριο Σμύρνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία όχι μόνο οικονομικής – επιχειρηματικής αλλά και πολιτισμικής μεταξύ των δυο περιοχών που συνδέονται με πλείστους δεσμούς αιώνων. 

Σε αυτό το σημείο παρενέβει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα των επενδυτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μια διόλου ευκαταφρόνητη αγορά 4.5. εκ. Κατοίκων. Το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της χρονιάς έκλεισε με εκτενή αναφορά στο Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος e-auction και πρόκειται να λειτουργήσει με το νέο έτος. 

Η τελευταία αυτή δράση του Επιμελητηρίου θα δώσει στις ελληνικές αγροτικές επιχειρήσεις και όχι μόνο τη δυνατότητα απευθείας πώλησης των προϊόντων τους χωρίς την παρουσία μεσαζόντων, ένα διαχρονικό αίτημα των μελών του Επιμελητηριού που η διοίκηση του το κάνει πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.