Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Γεωργαντάς: «Μέσα από τα προγράμματα διά βίου μάθησης υπάρχει βοήθεια σε όλη την κοινωνία»

Τη Δράμα επισκέφθηκε το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Γεωργαντάς, στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου, το οποίο διοργάνωσε η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με θέμα «Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση». Ο κ. Γεωργαντάς παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τις διοικήσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού για την πορεία του εκπαιδευτικού έργου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, παρουσία και του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε την νέα Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Δράμας, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των εγγραφών, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης θα πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια για μεγάλο αριθμό εγγραφών, καθώς θα αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη ο στόχος της πιλοτικής λειτουργίας των 21 σχολών (ΣΕΚ) ανά την Ελλάδα να επιτευχθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Συνοδευόμενος από το Διευθυντή των ΙΕΚ Δράμας, κ. Παναγιώτη Κοσμίδη, ο Υφυπουργός Παιδείας μετέβη στα ΙΕΚ Δράμας, όπου διαπίστωσε την άρτια λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, στην οποία έχουν δημιουργηθεί 6 τμήματα, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στις δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη βούληση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την περαιτέρω υποστήριξη των δομών της Διά Βίου Μάθησης, οι οποίες ήδη έχουν γίνει μέρος των τοπικών κοινωνιών. Ειδικότερα ανέφερε ότι «Η Σχολή Γονέων, το Κοινωνικό Σχολείο, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα έχει αποδεχθεί ο κόσμος, τα έχει αποδεχθεί η κοινωνία και πιστεύω ότι η χρησιμότητά τους γίνεται ορατή όχι μόνο στα στενά πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.