Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς για το πρόβλημα των αδέσποτων σώων

Υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο του  Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς
Σήμερα την 01/12/2014 κατόπιν προσκλήσεως της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, κας Τσοπούλου Μαρίας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς παρευρέθη στη δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, που έλαβε χώρα στο γραφείο της στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς, για συζήτηση και απόφαση για το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση- Ενημέρωση- Υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς.

Το Προεδρείο του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς πρότεινε τις κάτωθι λύσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες έγιναν στο σύνολό τους δεκτές και υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο δεσμεύθηκε για την εισήγησή τους στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη οριστικών αποφάσεων:

1) Άμεση πραγματοποίηση περισσότερων στειρώσεων για ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος.

2) Σύσταση ειδικευμένου συνεργείου από τον Δήμο Κιλκίς και παραχώρηση οχήματος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων με σκοπό τη στείρωσή τους.

3) Άμεσα έργα στο καταφύγιο προκειμένου να μπορεί αυτό να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό ασθενών αδέσποτων ζώων, τα οποία χρήζουν περίθαλψης και φροντίδας.

4) Λειτουργία νέου αδειοδοτημένου πλέον καταφυγίου.

5) Έλεγχος σε δεσποζόμενα ζώα για την απαραίτητη εκ του νόμου σήμανση (μικροτσιπ) και καταγραφή τους και επιβολή των αντίστοιχων προστίμων.

6) Ενημέρωση των πολιτών για τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, όσων διατηρούν δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία των στειρώσεων, αλλά και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης των ζώων είτε δεσποζόμενων είτε αδεσπότων.

7) Σύσταση της προβλεπόμενης εκ του νόμου πενταμελούς επιτροπής, η οποία και μόνο είναι αρμόδια να κρίνει για την επικινδυνότητα ή μη ενός ζώου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.