Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ με τον κ. Υπ. Παιδείας

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων
Για άλλη μια φορά ο υπουργός «έπαιξε» το επικοινωνιακό παιχνίδι που γνωρίζει άριστα να κάνει. Μας κάλεσε και δεν κατέθεσε τίποτα αλλά ούτε και αποφασίστηκε κάτι!
Συζήτηση γενική χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς αποτέλεσμα. Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που «καίει» τους συναδέλφους δεν έχει δοθεί η αντίστοιχη σημασία από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα.

Από την εποχή του κ. Μανιτάκη, του κ. Αρβανιτόπουλου, του κ. Μητσοτάκη και τώρα του κ. Λοβέρδου όλοι συμφωνούν στις αδικίες του νέου πειθαρχικού απέναντι στους εκπαιδευτικούς, κυρίως για τον ιδιαίτερο ρόλο και αποστολή τους μέσα στην κοινωνία, αλλά κανείς δεν έχει δώσει την λύση που χρειάζεται.

Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών Το ΚΥΣΠΕ στις 12/09/2014 εισηγήθηκε τη συνταξιοδότηση 55 συναδέλφων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για σοβαρούς λόγους υγείας.

Δυστυχώς έως σήμερα ο κ. Υπουργός Παιδείας δεν τις έχει υπογράψει.

Έχει κι αυτός το δικαίωμα να συνταξιοδοτείται ακόμα και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Είναι δυνατόν να κρατάς σε ομηρία ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας;

Ενημερώνω πως και στο συμβούλιο του ΚΥΣΠΕ που θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις 30/10/2014 οι αιτήσεις για συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου