Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Περιοδεία αντιπροσωπείας ΚΚΕ στην Παιονία και συνάντηση με Γκουντενούδη

Δελτίο τύπου Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Περιοδεία στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, Γιώργο Χαβατζά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σκοπός της περιοδείας ήταν να αναδείξουν για άλλη μια φορά τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών - προσφύγων στην Ειδομένη και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Στη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη του ΚΚΕ, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) στην Ειδομένη όπου καθημερινά προσάγονται κατά δεκάδες πρόσφυγες - μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στην περιοχή με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα και την προώθησή τους προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύριοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους, καθώς στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, την πείνα και την εξαθλίωση, που φέρνουν οι ανά τον κόσμο, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, συνωστίζονται, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην ευρύτερη παραμεθόριο περιοχή της Ειδομένης.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, σημείωσαν τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν κυβέρνηση και ΕΕ γι' αυτήν την κατάσταση. Όπως είπαν, αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών - μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

Τόνισαν την ανάγκη:
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν.

Να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.