Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα για – κατά περίπτωση – παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, κλοπή, παράνομη είσοδο και διαμονή στην ελληνική επικράτεια κ.α.

Ειδικότερα:
από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 3 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 41 γραμμαρίων,

- 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,2 γραμμαρίων και

- το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)
από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών (σημείο εισόδου), ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 1 συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων και

- 1 κινητό τηλέφωνο.

Κατόπιν, σε έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο παραπάνω, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 29,19 γραμμαρίων.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

· από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, συνελήφθη στα Γιαννιτσά Πέλλας, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και διάφορα αντικείμενα και κοσμήματα, τη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς και το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος κατά τα χρονικά διαστήματα από την 09.10.2014 το μεσημέρι έως 10.10.2014 το απόγευμα και από 08.09.2014 το βράδυ έως 10.09.2014 το πρωί, αφού διέρρηξε δύο οικίες, προκαλώντας σε αυτές φθορές, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και κοσμήματα, τα οποία αποτελούν μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων που βρέθηκε στην κατοχή του. Τα ανωτέρω αντικείμενα αποδόθηκαν στις νόμιμες ιδιοκτήτριες τους.

Σημειώνεται ότι, ο παραπάνω έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας.

- από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, συνελήφθη στις Σέρρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα την τσάντα ενός 62χρονου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, αφού προηγουμένως είχε αφήσει την τσάντα στο πεζοδρόμιο. Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις, ο παραπάνω εντοπίστηκε και συνελήφθη.

- από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, σε χωριό του Κιλκίς, συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

- από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας συνελήφθησαν έξι άτομα για διατάραξη της κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης.
από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής συνελήφθησαν δύο άτομα για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Σερρών, συνελήφθησαν 2 άτομα οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.