Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης






08-10-14   ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Κ. & Κ. Συνάδελφοι,
Προτού περάσω στο κυρίως περιεχόμενο της εισήγησής μου, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να επισημάνω την απουσία του Πρωθυπουργού, σε μια κορυφαία διαδικασία του κοινοβουλευτισμού όπως είναι η ψήφος εμπιστοσύνης, την οποία σημειωτέον, ο ίδιος προκάλεσε.

Θα έλεγα πως ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης έναντι των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου και των θεσμών, αν μη τι άλλων, επιδεικνύει απόλυτη περιφρόνηση οδηγώντας σε ευτελισμό και πλήρη απαξίωση την αποψινή διαδικασία.

Η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέλεξε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς, για να πετύχει την συσπείρωση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη την πολιτική της.

Με λίγα λόγια, μας ζητάει να δώσουμε την στήριξη μας ως επιβράβευση για την έως τώρα ασκούμενη διακυβέρνηση της χώρας.

Το κύριο επιχείρημα που προβάλλει είναι πως έσωσε την χώρα.

· Μια χώρα που για την Κυβέρνηση, δεν κατοικείται από ανθρώπους, δεν έχει εργαζόμενους,

· δεν έχει επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους,

· δεν έχει αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν έχει νεολαία.

Έχει όμως, μόνο αριθμούς και νούμερα.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους Βουλευτές, να ξεκαθαρίσουν ενώπιον του Ελληνικού λαού, ποιες αξίες υπερασπίζονται και τι υπηρετούν.

Υπερισχύουν άραγε, οι κομματικές σκοπιμότητες σε σχέση με την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση του κάθε Βουλευτή;

Είναι σύνηθες, πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται στο χώρο της συγκυβέρνησης, να υποστηρίζουν άλλα στα κανάλια και άλλα τελικώς να ψηφίζουν.

Αυτή είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα και τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν τιμούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Κ.Κ. συνάδελφοι,

Στην σημερινή διαδικασία, καλούμαστε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια Κυβέρνηση της οποίας η πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια περιορίζεται σε ανακοινώσεις και εξαντλείται σε διαπιστώσεις.

Καλούμαστε να στηρίξουμε μια πολιτική υποταγμένη σε συμφέροντα ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, η οικονομία σε λήθαργο και οι πολίτες στην προσπάθεια επιβίωσης, η Κυβέρνηση επιμένει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Μια κυβέρνηση που προσπαθεί την ανικανότητα και ανεπάρκειά της να την καλύψει ενσπείροντας τον φόβο και την ανασφάλεια στην κοινωνία.

Χρησιμοποιεί τους κοινοβουλευτικούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους, ως πολιτικά εργαλεία, μετατρέποντας το πολιτικό σύστημα σε σόου.

Κάθε μέρα, όλη μέρα, γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι προσπαθώντας με τα επιχειρήματα τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, πότε με την απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες, πότε με την έξοδο από το Ευρώ και ως επιστέγασμα της όλης αυτής προσπάθειας επικαλούνται κυρίως την αστάθεια της χώρας.

Όλα αυτά, σύμφωνα με αυτούς θα συμβούν σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση.

Ίσως δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί κύριοι της Κυβέρνησης, πως εσείς κυβερνάτε και ότι εσείς είστε υποχρεωμένοι να απολογείστε προς τον ελληνικό λαό και όχι κάποιοι άλλοι.

Αλήθεια, από πότε η δημοκρατική διαδοχή στα πλαίσια του πολιτεύματος μπορεί να χαρακτηριστεί αστάθεια ;

Εδώ είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε.

Βλέπετε, τέτοιες απόψεις παραπέμπουν στην λογική ότι :

εμείς μόνο είμαστε έλληνες,

εμείς είμαστε το κράτος,

εμείς είμαστε η Ελλάδα, άρα μόνο εμείς δικαιούμαστε να διαχειριζόμαστε τις τύχες αυτής της χώρας, μόνο εμείς δικαιούμαστε να κυβερνήσουμε ανεξάρτητα από τι επιθυμούν οι πολίτες.

Τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι και επικίνδυνα και αστεία και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Δεν αντιλαμβάνεστε πως έτσι υποτιμάτε την νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών.

Ο Ελληνικός λαός είναι ένας λαός έξυπνος και αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες των συμπεριφορών αυτών.

Αυτού του είδους οι συμπεριφορές προδίδουν πανικό και είναι σίγουρο πως θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

Κ.Κ. συνάδελφοι,

Καλούμαστε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια συγκυβέρνηση, που με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εξουσία, επέδειξε περιφρόνηση και ασυνέπεια προς

τον Ελληνικό λαό,

τους εργαζόμενους,

τους μισθωτούς και συνταξιούχους,

τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες,

τους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Αυτό, μπορεί εύκολα κανείς να το διαπιστώσει, ανατρέχοντας στα προεκλογικά προγράμματα και τις υποσχέσεις των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν σήμερα.

Το τί έλεγαν και τι κάνουν;

Κ.Κ. συνάδελφοι,

Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μια τραγική πραγματικότητα, υποχρεωμένοι να ζουν σε ένα περιβάλλον παραλογισμού και παραφροσύνης που διαμόρφωσε αυτή η κυβέρνηση.

Βλέπετε τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού αντί να φορολογείται το πραγματικό εισόδημα, επιβάλλεται ουσιαστικά κεφαλικός φόρος (ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια κ.α.).

Οι πρωτοφανείς και αιματηροί φόροι που επιβλήθηκαν και καταβάλλονται από το υστέρημα των έντιμων φορολογούμενων, ουσιαστικά οδηγούν τους πολίτες και την κοινωνία, σε πλήρη εξαθλίωση και βέβαια σκοτώνουν από έλλειψη ρευστότητας την οικονομία.

Η ισοπεδωτική αντίληψη του τρόπου διαχείρισης της κρίσης και της καθημερινότητας του πολίτη, αποδεικνύει τον ερασιτεχνισμό, την ανικανότητα και την αναλγησία που επιδεικνύουν οι σημερινοί κυβερνόντες.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο πως έχουμε μία Κυβέρνηση που προσπαθεί να κυβερνήσει κατόπιν υποδείξεων των δανειστών.

Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να κυβερνήσει περιοριζόμενη σε εξαγγελίες, ανακοινώσεις και διαπιστώσεις.

Διατυμπανίζετε πως μειώσατε για πρώτη φορά την ανεργία, επικαλούμενοι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Είστε πραγματικά απερίγραπτοι, διότι όση καλή πρόθεση και αν έχει κάποιος να το δεχτεί αυτό, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός, πως οι αριθμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η όποια αναφορά στην πρόσκαιρη ελάχιστη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, είναι πέρα από βέβαιο πως οφείλεται στη μετανάστευση στο εξωτερικό χιλιάδων νέων, μεταξύ αυτών και πολλών επιστημόνων. Επίσης, κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας δεν εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ, διότι δεν ελπίζουν σε ανεύρεση εργασίας.

Εξαγγέλλετε πως θα δώσετε υποτίθεται λύσεις, σε επαγγελματικές ομάδες της χώρας όπως είναι :

οι ελεύθεροι επαγγελματίες,

οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα,

αφού βέβαια, πρώτα τους οδηγήσατε στον όλεθρο, την καταστροφή και εντέλει σε πλήρη απόγνωση.

Εξαγγείλατε, προγράμματα υποτίθεται στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού, τη στιγμή που δεν έχετε πληρώσει ακόμη τις βιολογικές καλλιέργειες του 2012 και 2013, δεν έχετε αποδώσει επιστροφή του ΦΠΑ και πετρέλαιο.

Δείχνετε πλήρη αδιαφορία στην αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού, που έχει προσβάλλει αρκετούς νομούς της χώρας και μεταξύ αυτών και το νομό Κιλκίς.

Θέλω να επισημάνω πως οι κτηνοτρόφοι του νομού μου, βρίσκονται σε απόγνωση, διότι βλέπουν πως δεν υπάρχει υπεύθυνη αντιμετώπιση και ενημέρωση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που τείνει να εξολοθρεύσει την κτηνοτροφία.

Τέλος, ευαγγελίζεστε, μονίμως και καθημερινά, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Η άποψή μου, η οποία ταυτίζεται πλήρως και με απόψεις κορυφαίων ειδικών στον τομέα της οικονομίας, είναι πως, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για νέες επενδύσεις, διότι:

η υπερφορολόγηση,

η γραφειοκρατία,

η διαπλοκή και διαφθορά,

η κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης, λόγω συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αποτελούν απωθητικούς παράγοντες για οποιαδήποτε επενδυτική σκέψη.

Αναρωτιέται κανείς, τί προοπτική μπορεί να έχει μία χώρα, ώστε οι πολίτες να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες, όταν οι πολιτικές που ακολουθούνται σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οδήγησαν σε αφαίμαξη :

45 δις από μισθωτούς και συνταξιούχους,

25 δις από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε κλείσιμο 250 χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και

6,3 εκατομμύρια συμπολιτών μας στα όρια της φτώχιας και προς τα κάτω.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στην συνέχιση αυτών των πολιτικών καλούμαστε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης.

Πρέπει να αναλογιστούμε πως ενώ οι δημιουργικές προσπάθειες πρέπει να είναι συλλογικές, οι ευθύνες είναι ατομικές.

Με την στάση μας σήμερα, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα δείξουμε περεταίρω ανοχή δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, για τη συνέχεια και ολοκλήρωση της καταστροφικής αυτής πολιτικής ή στην ανακοπή της.

Τέλος Κ.Κ. συνάδελφοι,

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή συγκυβέρνηση και την πολιτική της και αυτό να είστε βέβαιοι πως έχει εμπεδωθεί στην συνείδηση του κόσμου, ασχέτως του αποτελέσματος που θα προκύψει από την σημερινή διαδικασία.

Σε ότι με αφορά, όχι μόνο δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά από αυτό το βήμα, καλώ τους Έλληνες πολίτες σε συμπόρευση, ασχέτως τι πίστευαν και τι ψήφιζαν, για την συγκρότηση ενός ενιαίου Δημοκρατικού, Αριστερού, Προοδευτικού μετώπου ανατροπής της σημερινής ασκούμενης πολιτικής.

Είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί στις επόμενες Εθνικές εκλογές που είναι πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.