Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια εμποροπανήγυρης Κιλκίς

Σε μια ευφρόσυνη γιορτή, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα εμπορικά εκθέματα να προσελκύουν το ενδιαφέρον δημοτών και δεκάδων επισκεπτών, εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς. Η πλατεία του Δημαρχείου γέμισε από πλήθος κόσμου που έδειχνε να απολαμβάνει τις μνήμες της λαϊκής παράδοσης, οι οποίες σε χορευτική πράξη αποδόθηκαν άψογα από τα χορευτικά συγκροτήματα του Αγίου Τρύφωνα, των Αργοναυτών, της Θρακικής Εστίας, του Λυκείου Ελληνίδων, του Φλάμπουρα, του Αρκαδίου και του ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο θεσμός αυτός έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και αναπτύσσεται συνεχώς με οικονομικές και εμπορικές λειτουργίες. 


Η εμποροπανήγυρη επεκτείνεται χωροταξικά, φιλοξενεί επισκέπτες εντός και εκτός ''τειχών'' του Δήμου Κιλκίς και διανθίζεται με ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα που αναδεικνύουν την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης, με ενέργειες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και τέλος στην πολιτιστική ανάταση του Δήμου Κιλκίς, με προσεγμένες και ποιοτικές επιλογές. ''Το σημαντικότερο όμως, που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι η εμποροπανήγυρη είναι ο αγαπημένος τόπος συνάντησης των δημοτών μας και υπό αυτή την έννοια πρέπει να περιβάλλουμε το θεσμό με ιδιαίτερη φροντίδα αναδεικνύοντας τα γνωρίσματά του'' τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Σισμανίδης.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησαν οι αρχιμανδρίτες της ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου π. Αρσένιος και π. Απόστολος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος.

Τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλκίς Ελένη Αναστασιάδου, Θεόδωρος Βαφειάδης, Αντώνης Μανουσαρίδης, Αιμίλιος Νικολαϊδης, Πρόδρομος Πεντζερετζής, Δημήτρης Τσαντάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Θωμάς Σάνδρος, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς, ο διευθυντής του ΕΒΕ Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης, οι π. Δήμαρχοι Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, Αναστάσιος Αμανατίδης, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κιλκίς περιηγήθηκε στα εκθεσιακά περίπτερα της Τέχνης, του Λυκείου Ελληνίδων, των Αργοναυτών, του Συλλόγου Γονέων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ο ''Φλάμπουρας'', που θα λειτουργήσουν στο χώρο του Δημαρχείου μέχρι την Κυριακή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.