Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση Γεωργαντά σχετικά με το ζήτημα του περονόσπορου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλειο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη απέστειλε ο Βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς σχετικά με το ζήτημα του περονόσπορου, ο οποίος έπληξε αμπελουργικές καλλιέργειες στο Ν. Κιλκίς.
Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

«Κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο οι αμπελουργικές καλλιέργειες του Ν. Κιλκίς προσβλήθηκαν από περονόσπορο με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Για το λόγο αυτό οι αμπελοκαλλιεργητές του Νομού επικοινώνησαν με στελέχη του Οργανισμού προκειμένου να αιτηθούν επιτόπιου ελέγχου για εκτίμηση της ζημιάς. Ωστόσο, οι εκτιμητές στελέχη του ΕΛΓΑ αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν αποτελεί μέρος των καλυπτόμενων ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Πρόσφατα όμως και σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα για ζημιά της ίδιας καλλιέργειας και της ίδιας αιτίας που προκλήθηκε στην περιοχή της Κρήτης το 2011 θα δοθούν αποζημιώσεις μετά από την εκκαθάριση των αποζημιώσεων του έτους 2011 από τον ΕΛΓΑ, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο περονόσπορος.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να μπορέσουν οι αμπελοκαλλιεργητές του Ν. Κιλκίς να αποζημιωθούν έχουν αιτηθεί εκ νέου καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών από Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Ενδεικτικά σας αναφέρω τους παρακάτω αμπελουργούς:

(αναγράφονται τα ονόματα δώδεκα αμπελοκαλλιεργητών)

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και καταρχήν να προβείτε στην εκτίμηση των ζημιών έτσι ώστε να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία για την αποκατάστασή τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.