Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Συγχαρητήρια Αγαθοπούλου στους επιτυχόντες των Πανελληνίων

"Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των φετινών –ανεβασμένων κατά πολύ- βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας που μετείχαν σε μια σκληρή, άνιση και ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής, όπως είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Αυτοί που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, παρόλο που ξεκινάνε ένα από τα ωραιότερα «ταξίδια» της ζωής, θα καταλάβουν σύντομα ότι το ξένοιαστο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που είχαν φανταστεί, είτε δεν υπάρχει πια είτε θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να το ξανακάνουν τέτοιο. Σε αυτόν τον αγώνα, αντί για αρωγούς, θα βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους τις μνημονιακές κυβερνητικές δυνάμεις, όπως αυτές εκφράζονται στους Πολιτειακούς θεσμούς, αλλά και μέσα στις σχολές. «Καλή δύναμη» λοιπόν είναι η ευχή μας για την έναρξη της νέας αυτής φάσης των παιδιών, της ακαδημαϊκής.

Παρότι πιστεύουμε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και η πρόσβαση σε αυτή δεν πρέπει να εξαρτάται από την οικονομική θέση του υποψηφίου, «καλή δύναμη» είναι η ευχή μας και για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν. Θα τους χρειαστεί πραγματικά είτε στραφούν προς την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε αποφασίσουν να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, είτε υποχρεωθούν να μπουν πρόωρα σε μια διαλυμένη και γεμάτη εκμετάλλευση αγορά εργασίας.

Τελικά, για επιτυχόντες και μη, ήρθε η ώρα να συμβάλλουν στις κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές που έχει ανάγκη η γενιά τους και όλη η ελληνική κοινωνία. Σ’ αυτές τις ανατροπές που είναι προ των πυλών, θα συναντηθούμε κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι από τις παλιότερες γενιές για μια κοινή καλύτερη ζωή, για ένα κοινό ελπιδοφόρο μέλλον."

Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ν. Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.