Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

"Πάρτε άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την θωράκιση της κτηνοτροφίας

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς κ. Αναστασιάδη Ιωάννη συναντήθηκεσήμερα η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου,με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό και την απόφαση να μπει ο νομός σε «καραντίνα».

Αν και από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς δεν υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι αιγοπροβάτων στο νομό ως τώρα, η κατάσταση σε όλη τη χώρα φανερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιδημία,που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους παραγωγούς και τη χώρα για πολλά χρόνια.

Είναι προφανές ότι για να επιτευχθεί ο έλεγχος της νόσου, αναγκαία είναι η καταπολέμηση του εντόμου (κουνουπιού) καθώς και ο εμβολιασμός του ζωικού κεφαλαίου συγχρονισμένα σε ολόκληρες περιοχές και σε όλες τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αγροκτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί τον πρώτο βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας η οποία μπορεί και πρέπει να αποτρέψει την επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση, που η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιβάλλει στην πατρίδα μας. Για το λόγο αυτό καλούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πάρει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την θωράκιση της κτηνοτροφίας από τις διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττεται.

Ζητάμε τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο. Ζητάμε την άμεση λήψη όλων των μέτρων αντιμετώπισης που απαιτούνται από πλευράς του κράτους για την εξάλειψη της ασθένειας, την άμεση οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, καθώς και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στις μονάδες που έχουν πληγεί, όχι μόνο του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των παραγώγων του (π.χ. γάλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.