Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ανακοινώθηκε και επίσημα: Αναβάλλεται για έναν μήνα η καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων

- Αντί τέλος Αυγούστου μεταφέρεται για το τέλος Σεπτεμβρίου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά στο Μαξίμου
- Προηγήθηκε ένα τεράστιο αλαλούμ και τεράστια λάθη για το ποσό των φόρων στα ακίνητα
- Έντονο πολιτικό παρασκήνιο με υπουργούς να κατηγορούν ανοιχτά τους Στουρνάρα και Θεοχάρη για τα λάθη στο φόρο ακινήτων και τον Θεοχάρη να κάνει λόγο για ρεζιλίκια υπουργών

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή καταβολής για έναν μήνα του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την αναβολή λέγοντας πως ''γίνεται ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών''.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο συμβολισμός, δηλαδή το να πάρει πάνω του ο Ευ. Βενιζέλος, με δηλώσεις έξω από το Μαξίμου, την λύση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, που καταταλαιπώρησε πολίτες και στραπατσάρισε την εικόνα της κυβέρνησης.

Γιατί μετά τα τεράστια λάθη που ήρθαν στο φως από διαμαρτυρίες φορολογουμένων που αντίκρισαν το χαράτσι ξεκίνησε η διαδικασία ανεύρεσης του ποιος θα χρεωθεί την γκάφα.

Το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη δήλωσε πως μόνο ο Α. Σαμαράς δεν φταίει για τα λάθη ενώ λίγο αργότερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης έριχνε τα καρφιά του προς το καρατομημένο δίδυμο Στουρνάρα – Θεοχάρη.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων δεν άφησε όμως ασχολίαστες τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, αναρτώντας το φαρμακερό σχόλιο: Βλέπω Υπουργό στο Σκάι να ξεφτιλίζεται. Αν δεν ξέρει τα θέματα ας μην μιλάει καλύτερα!

Πάντως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως εάν η αναβολή στην πληρωμή της πρώτης δόσης, θα συνοδευτεί με αύξηση των δόσεων σε επτά αντί για πέντε που ισχύει έως σήμερα.

http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

  1. Οικόπεδο στην Βάθη 1085 τ.μ. αντικειμενική αξία 138 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΕ 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.