Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

"Μας ψεκάζουν"

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του προγράμματος καταπολέμηση κουνουπιών σε όλο το νομό, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Στην συνάντηση ήταν παρών ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος ο οποίος ενημερώθηκε εν συντομία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών και τους πιθανούς κινδύνους από την παρουσία τους.
Την κύρια ενημέρωση πραγματοποίησαν ο συντονιστής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Παρασκευαίδης και η προϊσταμένη της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Γεωργία Ζαρδαβά.

Στην συνάντηση πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Δημόσια Υγείας και ο κ. Δημήτρης Τσαντάκης από το δήμο Κιλκίς και ο κ. Γ. Χαμουρούδης από το δήμο Παιονίας.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών υλοποιείται από εξειδικευμένη εταιρία και είναι συνολικού κονδυλίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Κατά την συνάντηση, από τους επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατατέθηκαν στοιχεία ελέγχων των ψεκασμών σε διάφορα επίμαχα σημεία σε όλο το νομό εκ των οποίων συνάγεται ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.

Έγινε επίσης γνωστό ότι στο νομό δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου, της νόσου που είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος καταπολέμησης.

Κατά την συνάντηση διατυπώθηκε και πάλι η βεβαιότητα ότι πέρα από τα μέτρα που λαμβάνονται από τις υπηρεσίες αυτό που προέχει είναι η ατομική έγκυρη ενημέρωση και η συστηματική λήψη μέτρων διαρκούς και καθημερινής προληπτικής φροντίδας.

Δείτε το πρόγραμμα ψεκασμού που είναι σε εξέλιξη ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.