Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, ζητά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς

Επιστολή προς Κουκοδήμο και Γεωργαντά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, Γεωργίου Κωνσταντινίδη
Ενόψη της ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, σας γνωρίζουμε ότι στο Νομό Κιλκίς, όπου έχουμε τη διοικητική ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν Σχολεία Ειδικής Αγωγής :
α. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς (Δημόσιο κτήριο).

β. στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς – τμήμα ένταξης.

γ. στο Γυμνάσιο Μουριών – τμήμα ένταξης.

δ. στο Γυμνάσιο Πλατανιάς – τμήμα ένταξης.

ε. στο Γυμνάσιο Ευρωπού – τμήμα ένταξης.

στ. στο Γυμνάσιο Ν. Αγιονερίου – τμήμα ένταξης.

Επίσης, στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, λειτουργεί το ΙΕΚ Κιλκίς και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων.

Ο Νομός Κιλκίς, όπως γνωρίζετε, είναι παραμεθόριος και στυλοβάτης της Ελληνικής μακροχρόνιας Ιστορίας μας. Ως ακριτικός νομός δικαιούται της μεγίστης προσοχής και μέριμνας της πολιτείας. Οι κάτοικοι του είναι φιλόπονοι και κατά το πλείστον πρόσφυγες.

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. που λειτουργεί στην πόλη του Κιλκίς φοιτούν σαράντα (40) σπουδαστές ειδικής κατηγορίας, οι οποίοι, μετά την αποφοίτησης τους, δεν έχουν διέξοδο και τρόπους συνέχισης των σπουδών τους για ειδίκευση. Επίσης υπάρχουν αρκετοί μαθητές με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ίδρυση ΙΕΚ ειδικής αγωγής στην πόλη του Κιλκίς θα δώσει τη δυνατότητα στην κατηγορία αυτή των πολιτών να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός (κτήρια, εργαστήρια, τεχνολογικός εξοπλισμός) για σύγχρονη λειτουργία ΙΕΚ ειδικής αγωγής.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα προνοήσετε, ώστε με την ευαισθησία που σας διακρίνει για θέματα παιδείας να εγκρίνετε την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Νομό Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.