Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Στο Βερολίνο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές

Η Γερμανία υποδέχεται την εθνική της ομάδα που αναδείχθηκε για τέταρτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ποδοσφαίρου. 400.000 εκατομμύρια τους περιμένουν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.
Στις 10.08 ώρα Γερμανίας προσγειώθηκε το «αεροσκάφος των νικητών» στο αεροδρόμιο Berlin Tegel. Στη συνέχεια η ομάδα με τους προπονητές και τους αθλητικούς παράγοντες οδεύουν προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου για την μεγαλειώδη υποδοχή.

Μέσα από αψίδα νερού
Το αεροσκάφος της Λουφτχάνζα που για τη μεταφορά των πρωταθλητών μετονομάστηκε σε Fanhansa – Siegerflieger (αεροσκάφος των νικητών) πήρε ειδική άδεια και πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Berlin-Tegel, πέταξε σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων πάνω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τους 400.000 συγκεντρωμένους φιλάθλους που τους χαιρετούσαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Πρώτος από τη σκάλα κατέβηκε ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ με το κύπελλο στο χέρι, βάρους 12,5 κιλών, ενώ πίσω του ήταν η ψυχή της ομάδας, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τυλιγμένος με τη γερμανική σημαία. Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές πολλοί οπαδοί, εργαζόμενοι του αεροδρομίου και η πυροσβεστική με την κλασσική αψίδα νερού.

"Με το κύπελλο"
«Τις επόμενες ημέρες θα συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της νίκης», δήλωσε ένας εμφανώς κουρασμένος Σβαϊνστάιγκερ. «Η aπτήση ήταν καταπληκτική, μπόρεσα να κοιμηθώ πολύ καλά. Είναι η δεύτερη φορά που είμαστε εδώ, αυτή τη φορά φέρνουμε και το κύπελλο», πρόσθεσε. Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο με καθυστέρηση δύο ωρών, διότι κατά το φόρτωμα των τελευταίων αποσκευών προκλήθηκε γρατζουνιά στο εξωτερικό τοίχωμα, που έπρεπε να ελεγχθεί από ειδικούς για λόγους ασφαλείας.

Ειρήνη Αναστασοπούλου (zdf, dw, dpa, ntv)
Πηγή: http://www.dw.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.