Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κοινωνικές δραστηριότητες Σχολής Γονέων, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Μέσα σε κλίμα γιορτινό και ενθουσιώδες, πραγματοποιήθηκε η λήξη της φετινής περιόδου λειτουργίας των ομάδων της Σχολής Γονέων, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Η Σχολή Γονέων συνέχισε φέτος τη λειτουργία της σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συντονίστρια την κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγο, M.Sc., υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς επίσης και τη συνεχή μέριμνα του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη.

Φέτος, τη Σχολή Γονέων παρακολούθησαν 40 γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ανθρώπους ιδιαίτερα δραστήριους και ενεργητικούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις ομάδες. 

 Στη διάρκεια των ομάδων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα παιδιά μας, το ρόλο του ’’καλού’’ και ’’υπεύθυνου’’ γονιού, τις μαθησιακές δυσκολίες, την πειθαρχία και την οριοθέτηση στη συμπεριφορά του παιδιού, τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα, καθώς και πληθώρα άλλων θεμάτων σχετικά με το γονεϊκό και συζυγικό ρόλο. Οι ομάδες έχουν χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό, γεγονός που επιτρέπει το μοίρασμα των εμπειριών μεταξύ των μελών και τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος διαλόγου. 

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν θέματα που τους απασχολούν προς συζήτηση, με αποτέλεσμα την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε θέματος ή προβλήματος.

Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά, η Σχολή Γονέων έκανε μια πρώτη προσπάθεια συντονισμού ενός δικτύου εθελοντών, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δράσεις εθελοντισμού σε Κοινωνικούς Φορείς του Νομού μας, όπως το ΚΔΑΠμΕΑ και το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ενισχύοντας το έργο τους, ενώ διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Παιδί: Η Παρέμβαση του Γονέα».

Τα μέλη της Σχολής Γονέων, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.