Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ημερίδα της ΕΣΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη

Υπογράφει ο Δ.Σ. του συλλόγου «ΒηματίΖΩ»Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 η ημερίδα της ΕΣΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα & στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας 2014 - 2020», την οποία παρακολούθησαν η Πρόεδρος κ. Ευθυμία Καράμπαγλη και εκπρόσωπος της Διοικητικής Υπηρεσίας του «ΒηματίΖΩ». Βάσει των νέων Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, στόχος της εν λόγω ημερίδας ήταν να διασφαλιστεί τόσο η οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας όσο και η εφαρμογή στοχευμένων δράσεων προς όφελος των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Πολιτικών για την Αναπηρία, στο οποίο θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της ΕΣΑμεΑ. Παράλληλα, παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. 

Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Σ. Καρασαββίδου, Αντιπρόεδροι των Κέντρων Θεσσαλίας και Αν. Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπηρεσιών για την κατάρτιση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, καθώς και μέλη συλλόγων ΑμεΑ. 

Σημαντική ήταν και η παρουσίαση της Προϊσταμένης Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού & Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ), Σ. Παπούλια, καθώς και της Προϊστάμενης Μονάδας Α΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΑΑΠ), Μ. Κωστοπούλου.

Ακολούθησε η Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος του «ΒηματίΖΩ» και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Εκτελεστικής Γραμματείας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014, τον προγραμματισμό δράσης του αναπηρικού κινήματος, το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και το Σχέδιο Νόμου Ειδικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί και η διενέργεια της 1ης Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, και στην οποία συμμετείχαν ενεργά η Πρόεδρος κ. Ευθυμία Καράμπαγλη και ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μπολυμένης του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.