Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Νέε Δήμαρχε Κιλκίς σου αρέσει η Πλατεία Ειρήνης;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Ξέρεις Δήμαρχε, είναι πολλοί οι ξένοι που ήρθαν στο Κιλκίς και παρκάροντας στην 21η Ιουνίου, ρώτησαν με απορία: « Που είναι βρε παιδιά η κεντρική πλατεία της πόλης σας;» Και οι Κιλκισιώτες τους έλεγαν: « Μα την περάσατε μόλις τώρα, δεν την είδατε στα δεξιά σας; Η Πλατεία Ειρήνης»

Και οι άνθρωποι μετά απογοητευόταν με την πλατεία μας δήμαρχε. Διότι σε αυτή την, άχρωμη, άνοστη, άοσμη πόλη, που λέγεται Κιλκίς, πίστευαν ότι θα έβλεπαν τουλάχιστον κάτι όμορφο, στο κέντρο της.

Μια πόλη επίπεδη, χωρίς πράσινο, χωρίς θάλασσα, χωρίς θέα για να αγναντεύεις και να ανοίγει το μάτι και η ψυχή, και κυρίως με την έντονη απουσία του υγρού στοιχείου, τι θα πρέπει να κάνει δήμαρχε Κιλκίς;

Μα φυσικά να φτιάξει κάτι τεχνητό, για να καλύψει την ασχήμια. Αυτό πρέπει να κάνει. Εδώ το κατάφερε το Λας Βέγκας και το Ντουμπάι. Δυο από τα πιο άγονα και ξερά μέρη του πλανήτη. Κι όμως τεχνητά τα έκαναν Νο 1.

Η πλατεία μας δήμαρχε είναι το «σαλόνι του σπιτιού μας», εδώ υποδεχόμαστε, εδώ βγαίνουμε για βόλτα. Κι όμως η Πλατεία Ειρήνης είναι επιεικώς για κλάματα. Πλακάκια και στην άκρη ένα μικρό μνημείου για τους Πόντιους, το οποίο δεν το δίνει κανείς σημασία. Πάλι καλά να λες, που μεγάλωσαν λίγο τα δέντρα και το καλοκαίρι ομορφαίνει λίγο. Διότι το χειμώνα σε πιάνει κατάθλιψη.

Αν την"διορθώσεις" θα κερδίσουν όλοι. Επιχειρηματίες, κόσμος , δήμος από τα τέλη που θα εισπράτει

Δήμαρχε δεν θέλει πολλά λεφτά. Μόνο μεράκι, φαντασία και να αντιγράψεις ότι κάνουν οι επιτυχημένοι. Δες φωτογραφίες ενδεικτικά, από Piazza Νavona Ρώμη, και Trafalgar Square Λονδίνο, Τιμισοάρα Ρουμανίας και έναν τεχνητό καταρράκτη, απλά για να δεις η φιλοσοφία. Υπάρχουν φυσικά χιλιάδες παρόμοιες πόλεις σε αυτό το στυλ.

Δες τώρα και τις φώτο από την πλατεία μας. Τραγικό ε;













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.