Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

"Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!" στη Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2014 με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο! – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες». Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Καλούμε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών να συμμετέχουν στις δράσεις της Βιβλιοθήκης, που θα πραγματοποιηθούν από 16 Ιουνίου έως 6 Αυγούστου στο χώρο της, καθημερινά (Παλαιολόγου 3- τηλ. 2343024166). Θέλουμε να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τους δρόμους επικοινωνίας αυτών.

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, για να περάσουμε ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι. Δηλώστε συμμετοχή στις δραστηριότητες. Σας περιμένουμε! Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι είναι εντελώς δωρεάν.

Καλούμε όμως τους μικρούς μας φίλους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Δευτέρα, 16 Ιουνίου,
10:00-11:30 το πρωί Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 17 Ιουνίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα της γνώσης κι όχι της αμάθειας - Το κουτί των ζώων Φτιάχνουμε ένα κουτί με γνώσεις από τα βιβλία για τη ζωή των ζώων. Με την καθηγήτρια αγγλικών Μαρία Δροσουλάκη. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου,
10:00-11:30 το πρωί Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο! Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά ένα κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον. Με την καθηγήτρια αγγλικών Μαρία Δροσουλάκη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα του όμορφου και του άσχημου - Η ιστορία του ασχημόπαπου Διαβάζουμε την ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Ασχημόπαπο και ξεχωρίζουμε τις περιγραφές της ομορφιάς και της ασχήμιας. Με τη δασκάλα Ελένη Κυριακίδου. Για παιδιά 8-12 ετών.Με προεγγραφή.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα των γενναίων και των αδύναμων - Τα βραβεία της γενναιότητας Διηγούμαστε ιστορίες από την καθημερινή μας ζωή που πιστεύουμε πως ήμασταν αρκετά γενναίοι και όλοι παίρνουμε το παράσημό μας. Με το μέλος θεατρικής ομάδας - αφηγήτρια Έλενα Περχανίδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Mε προεγγραφή.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 
18:00-19:30, το απόγευμα Η μέρα του ορθού και του ανάποδου – οι ανάποδες ιστορίες Διαβάζουμε γνωστές ιστορίες και παραμύθια και μετά τα αναποδογυρίζουμε και τα διηγούμαστε αλλιώς. Με τη νηπιαγωγό Ευγενία Σαριπανίδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 24 Ιουνίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα του θυμάμαι και του ξεχνάω Φτιάχνουμε ένα παιχνίδι memory για να παίζουμε Με τις δασκάλες Στέλλα Μενεξιά και Μαρία Φυτοπούλου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα των δυνατών και των αδύναμων - Μια μέρα με σούπερ ήρωες Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση. Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “Νηρέας”. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου , 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας. Με τις δασκάλες Μαρία Φυτοπούλου και Στέλλα Μενεξιά. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου - Μαθαίνω να ντύνομαι! Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε. Με τη νηπιαγωγό Σοφία Κόιου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 1 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα των σκληρών και των μαλακών – η μέρα των σκαντζόχοιρων Διαβάζουμε τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου, Ο Τρυφεράκανθος και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου, Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί και στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας σκαντζόχοιρο. Με τη νηπιαγωγό Θεανώ Ηλιάδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου,
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα των δυνατών και των αδύναμων - Μια μέρα με σούπερ ήρωες Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας Με τη νηπιαγωγό Λαμπρινή Πασυντέλη. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα της αρχής και του τέλους - Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή Ξεκινάμε από το τέλος μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο και αφηγούμαστε τη συνέχεια. Με το μέλος Θεατρικής ομάδας - αφηγήτρια Έλενα Περχανίδου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα της αρχής και του τέλους - Η αρχή και το τέλος μιας ιστορίας Διαλέγουμε μια αρχή κι ένα τέλος μιας ιστορίας και αφηγούμαστε τι έγινε στη μέση. Με το μέλος Θεατρικής ομάδας - αφηγήτρια Έλενα Περχανίδου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. 

Τρίτη, 8 Ιουλίου, 
11:15-12:30, το πρωί
Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα Διαβάζουμε το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ, Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα και ζωγραφίζουμε τον εαυτό μας άγριο τέρας. Με τη καθηγήτρια ξένων γλωσσών Λαμπρινή Παππά. Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 9 Ιουλίου,
10:00-11:00, το πρωί Η μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων Γιαγιάδες και παππούδες σας προσκαλούμε στη βιβλιοθήκη για να μας αφηγηθείτε, να μας κεράσετε λιχουδιές και να παίξουμε όλοι μαζί παλιά και νέα παιχνίδια. Με τις νηπιαγωγούς Ησαϊα Παπαδοπούλου , Χρύσα Τσιλιφίκα και Μαρίνα Ντάντου. Για παιδιά 4-7 ετών και τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα της αλήθειας και των ψεμάτων - Αλήθεια ή ψέματα; Παίζουμε ένα παιχνίδι, λέμε ψέματα, λέμε αλήθεια και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα ψέματα που λένε οι συμπαίκτες μας. Με τις νηπιαγωγούς Μαρίνα Ντάντου, Χρύσα Τσιλιφίκα και Ησαϊα Παπαδοπούλου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 29 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Μέρες μουσικής Με τα μουσικά όργανα της βιβλιοθήκης φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια και ορίζουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και τον θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία. Με τη μουσικό Μυροφόρα Αντωνιάδου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγραφή.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Η μέρα του πριν και του μετά Διαβάζουμε μια ιστορία και μετά ζωγραφίζουμε και βάζουμε τα γεγονότα στη σωστή σειρά. Με τη νηπιαγωγό Θεανώ Ηλιάδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 
10:00-11:30, το πρωί Το παιχνίδι των καινούργιων βιβλίων Ελάτε να γνωρίσουμε τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης παίζοντας: μαντεύουμε τους τίτλους, κάνουμε παντομίμα, ξεχωρίζουμε τις εικόνες, ξεφυλλίζουμε τις σελίδες. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 4 Αυγούστου,
10:00-11:30, το πρωί Μέρες μουσικής Με τα μουσικά όργανα της βιβλιοθήκης φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια και ορίζουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και τον θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία. Με τη μουσικό Μυροφόρα Αντωνιάδου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγραφή.

Τρίτη, 5 Αυγούστου,
10:00-11:30, το πρωί Οι αντίθετοι κόσμοι της φυσικής Ανοίγουμε το βαλιτσάκι με τα όργανα φυσικής και πειραματιζόμαστε με το φως και το σκοτάδι, το μέσα και το έξω, το πραγματικό και το φανταστικό, το φυσικό και το τεχνητό. Με τις φυσικούς Παναγιώτα Αδάμου και Βασιλική Παπαχρήστου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 6 Αυγούστου,
10:00-11:30, το πρωί Οι αντίθετοι κόσμοι της φυσικής Ανοίγουμε το βαλιτσάκι με τα όργανα φυσικής και πειραματιζόμαστε με το φως και το σκοτάδι, το μέσα και το έξω, το πραγματικό και το φανταστικό, το φυσικό και το τεχνητό. Με τις φυσικούς Βασιλική Παπαχρήστου και Παναγιώτα Αδάμου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.