Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

"Ισχυρό ΚΚΕ παντού… Γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού…!"

Eιρήνη Χατζή
Αγρότισσα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Κιλκίς-Ο.Γ.Ε.
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της Εκλογικής Περιφέρεις Κιλκίς, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλή υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Κώστα Χαλίτσιο

Μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη, το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην εργατική αγροτική λαϊκή οικογένεια, η οποία καθημερινά δίνει τη μάχη της επιβίωσης, της ικανοποίησης των αναγκών όλων των μελών της.
Αναγκών που όλο και πιο δύσκολα ικανοποιούνται, μιας και οι επί σειρά πολιτικών που εφαρμοστήκαν, με ή χωρίς μνημόνια, φρόντισαν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση που έδινε ανάσα στους ανθρώπους του μόχθου και τις βιοπάλης. Απευθύνεται με ειλικρίνεια με συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών του απέναντι στο λαό και την νέα γενιά, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Απευθύνεται ιδιαίτερα στις γυναίκες, γιατί η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία βρίσκεται σε ακόμη πιο δυσμενή κατάσταση, λόγω των πολλαπλών ρόλων της. Γι’ αυτό και η αντίσταση – οργάνωση και πάλη των γυναικών της εργατικής τάξης, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καθαρές εδώ και δεκαετίες. Την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα πανηγύριζαν και έταζαν «χρυσά κουτάλια» το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τα δεινά που θα έβρισκε μπροστά του ο λαός.

Και ειδικά στις γυναίκες, το συνοικέσιο με την Ε.Ε. πρόσφερε πολλά καλά δώρα για προίκα.

- Είναι γνωστό ότι στα όργανα της Ε.Ε. λειτουργεί ειδική επιτροπή για τα «Δικαιώματα των γυναικών και την Ισότητα των φύλων», που εξειδικεύει πολιτικές και ιδιαίτερα μέτρα για τις γυναίκες που διαπερνάν όλες τις γενικές πολιτικές της Ε.Ε. τη στρατηγικής της.

- Η «Στρατηγική Ευρώπη 2020», το νέο ευαγγέλιο πάνω στο οποίο κινούνται όλες οι κοινοτικές οδηγίες θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων μέσα από τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης, ελαστικών εργασιακών σχέσεων προσωρινής απασχόλησης, αποτελούν την ταφόπλακα των δικαιωμάτων των γυναικών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

- Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε όλες της χώρες μέλη της Ε.Ε. έχουν βιώσει στο πετσί τους την πολιτική της Ε.Ε. και μάλιστα στο όνομα πάντα της ισότητας, για την οποία «φωνασκεί και κόπτεται».

- Αυτές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη οξύτητα όχι μόνο τη μάστιγα της ανεργίας, αλλά και τη λαίλαπα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

- Η Ε.Ε. τη λέξη εργασία την έχει διαγράψει από το λεξιλόγιό της. Μιλά για απασχόληση, δηλαδή ελαστική χωρίς εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, περιπλάνηση φτηνού εργατικού δυναμικού προορισμένου να συνταξιοδοτηθεί στα 70 χρόνια. Δηλαδή, ως τα βαθιά γεράματα να αποτελούν μηχανές παραγωγής υπεραξίας.

§ Με το ιδεολόγημα «συνδυασμός οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» από το 1990, μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ (την οποία ψήφισαν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ) προωθούν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία κα, με δεδομένη την ευθύνη που έχουν οι γυναίκες στις πλάτες τους, των παιδιών, των γερόντων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

- Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα γίνονται αιτία μη πρόσληψης γυναικών, αλλά και αναγκαστικής αποδοχής εργασίας με τις λεγόμενες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς συμβάσεις, με μικρότερα μεροκάματα.

-  Με τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, την ανεργία στις αναπαραγωγικές ηλικίες, την ανασφάλιστη εργασία, το κόστος της εργαστηριακής - κλινικής παρακολούθησης του τοκετού, την περικοπή επιδομάτων, η χώρα μας σημειώνει μείωση γεννήσεων, αύξηση του αριθμού των αμβλώσεων, ελλιπή προγεννητικό έλεγχο και αύξηση των νεκρών εμβρύων. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός της μείωσης των δαπανών για την Υγεία και του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από την απρόσκοπτη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγεία

- Οι απολύσεις, τα ελαστικά εξοντωτικά ωράρια, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι υπερωρίες, τα νυχτερινά ωράρια, γενικότερα η εντατικοποίηση και υπερεκμετάλλευση αυξάνουν την ανασφάλεια, το εργασιακό άγχος, υποσκάπτουν τη σωματική και ψυχική υγεία της γυναίκας μέσα σε ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας.

- Σε όλα τα κράτη μέλη προωθείται η πλήρης κατάργηση των μειωμένων συνταξιοδοτικών ορίων για τις γυναίκες στο όνομα της ισότητας

- Μόνο γέλια προκαλούν τα «φεμινιστικά πασπαλίσματα» και η πρόταση της Ε.Ε. ότι λύση για την ανεργία των γυναικών θα αποτελέσει η γυναικεία επιχειρηματικότητα και πανάκεια για την ισότητα η συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων και στα ΔΣ των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τονίζουμε πως τα ίδια μέτρα πάρθηκαν και παίρνονται σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το τονίζουμε αυτό σε απάντηση όσων πιπιλίζουν την καραμέλα ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Η εξειδικευμένη – στρατηγική, η πολιτική της Ε.Ε. για τις γυναίκες βλάπτει σοβαρά την ισοτιμία τους, σήμερα που η επιστήμη και οι νέες τεχνολογίες έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας και όλες οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, με εργασιακά, ασφαλιστικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, με ελεύθερο χρόνο που θα τον διαθέτουν για πολιτική, συνδικαλιστική, κοινωνική δράση.

Αυτή η πολιτική με τις γενικές κατευθύνσεις που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο Ε.Ε. εξειδικεύεται και εφαρμόζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Να λίγα παραδείγματα και ερωτήματα από την περιοχή μας. Ας τα σκεφτούν όσες φίλες διαβάσουν αυτές τις γραμμές.

- Τι κέρδισαν οι γονείς και όχι μόνο από το κλείσιμο σχολείων της περιοχής;

- Τι κέρδισαν από το κλείσιμο της παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής στη Γουμένισσα;

- Γιατί ενώ πολλοί λένε όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου, δεν έχουν λύσει τουλάχιστον την κατεπείγουσα ανάγκη για κάλυψη σε παιδίατρο, τόσο στη Γουμένισσα όσο και στο Κ.Υ. στο Πολύκαστρο;

- Αλήθεια τι κέρδισαν οι γυναίκες καπνεργάτριες της Παιονίας από τη μεταφορά του γνωστού εργοστασίου στο εξωτερικό;

- Τι κέρδισαν οι εργάτες και οι εργάτριες της ΚΟΛΙΟΣ που είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι; Και πώς τους αντιμετώπισε το αφεντικό και το κράτος, όταν προσπάθησαν να διεκδικήσουν τους μισθούς τους;

-  Τι κέρδισαν οι γαλακτοπαραγωγοί που έκλεισαν τις μονάδες τους, γιατί καταστράφηκαν από τα χρέη;

- Τι κέρδισαν οι αγρότες και οι αγρότισσες από τα φωτοβολταικά και τη συρρίκνωση της καλλιέργειας τους;

- Γιατί χτυπάνε και τους λαϊκατζήδες με το τελευταίο νομοσχέδιο;

Ο στόχος της Ε.Ε., των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους είναι ξεκάθαρος:

πώς η τιμή της εργατικής δύναμης θα γίνει όσο πιο χαμηλή είναι δυνατό, ώστε να περισσεύουν τα κέρδη των καπιταλιστών,

πώς κάθε αγαθό και υπηρεσία θα γίνει εμπόρευμα και θα ιδιωτικοποιηθεί, ώστε να βγαίνει κι άλλο κέρδος (βλ. παιδεία, υγεία, πρόνοια, αθλητισμός, πολιτισμός) και

πώς θα ξεκληριστούν οι μικροί αγρότες και παραγωγοί, οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες, ώστε και αυτό το κομμάτι της αγοράς να το αλώσουν οι πολυεθνικοί όμιλοι, για να βγάλουν ακόμα περισσότερο κέρδος.

Να γιατί Ε.Ε., Κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρειες είναι κομμάτια της ίδιας διοίκησης, και ασκούν από κοινού την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με κατεύθυνση να πλουτήνουν κι άλλο τα μονοπώλια και να φτωχύνει κι άλλο ο λαός.

Οι γυναίκες της βιοπάλης λοιπόν, τόσο του Κιλκίς όσο και της Παιονίας, έχουν πλέον πείρα και πρέπει να σκεφτούν καλά πριν φτάσουν στην κάλπη.

√ Να απαντήσουν με ψηλά το κεφάλι στον ξάδερφο ή την ξαδέλφη, στο γείτονα, στο γνωστό, που κατεβαίνει στα ψηφοδέλτια με τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ, με το ΣΥΡΙΖΑ, με τους δήθεν «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους», ότι την επόμενη των εκλογών, όλοι αυτοί - πλην ΚΚΕ - ανεξάρτητα και παρέα θα τον ξεζουμίσουν στους φόρους και στα χαράτσια. Κανένας από αυτούς, ούτε πριν ούτε και αύριο θα βρεθεί να δίνει μαζί με τους εργάτες τη μάχη για δουλειά και μισθούς με αξιοπρέπεια, για σχολεία δημόσια και δωρεάν και νοσοκομεία που να καλύπτουν τις ανάγκες του κοσμάκη χωρίς να δίνει ούτε ευρώ από την άδεια τσέπη του.

√ Ας μην έχουν την αυταπάτη ότι οι εκλεγμένοι στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν έχουν ευθύνη για αυτά που αποφασίζει το κράτος, ότι οι τοπικές εκλογές δεν έχουν και τόση σημασία για το αύριο.

√ Καμιά γυναίκα να μη δεχτεί την φιλευσπλαχνία των συσσιτίων, των δωρεάν εξετάσεων κ.ά. για αυτήν και τα παιδιά της, την ώρα που κάποιοι λίγοι, εκλεκτοί και στην περιοχή μας τρώνε με χρυσά κουτάλια από τις πλάτες των εργατών.

√ Να γίνουν πρωταγωνίστριες της ίδιας τους της ζωής και να παλέψουν για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

√ Να γυρίσουν πεσκέσι την προίκα των «χρυσών κουταλιών» και σερβίτσιων και να δώσουν διαζύγιο στην πολιτική της λυκοσυμαχίας της Ε.Ε. και βεβαίως σε όσους και όσες καλοθελητές την υπηρετούν φανερά ή κρυφά και δήθεν «ανεξάρτητα»…

Ισχυρό ΚΚΕ παντού… Γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.