Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Θα τους πάρει το ποτάμι; Ή θα μας πάρει ο διάολος;;

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Πλησιάζοντας στις εκλογές ψαχνόμαστε γενικότερα, με ποιους θα πάμε και ποιους θ αφήσουμε. Για τους έχοντες εγκέφαλο η αναζήτηση, γιατί οι λοιποί… δε χρειάζεται να ψαχτούνε, αφήνουν τους άλλους ν αποφασίσουν γι αυτούς.
Καλή ώρα το Mega, την Τρέμη, τον Πρετεντέρη , τον κομματάρχη του σογιού, το αφεντικό, τη γκόμενα, το Skai, τον Αυτιά, τον Νικολόπουλο, τον φίλο που κατεβαίνει για να γεμίσει ένα ψηφοδέλτιο, τον Καραντζαφέρη το γείτονα που λήγει η σύμβαση του και του υποσχέθηκαν δουλειά όταν βγούνε…… και μας εκβιάζει συναισθηματικά για το συμφέρον του, το αφεντικό που εκτός απ τη δουλειά μας θεωρεί ότι ορίζει και την ψήφο μας, τον Πρωθυπουργό που μας κουνάει το δάχτυλο τώρα που έκατσε στην καρέκλα και γλυκάθηκε, τον βουλευτή που δε θέλει να στερηθεί τη χαρά να μας εκπροσωπεί «για το καλό μας», τον Βενιζέλο που μας θέτει προ των ευθυνών μας μη και πέσει κατάχαμα η ¨Ελιά¨ και κινδυνέψει ο δεσμός του με τον Αντωνάκη, το γιο του Δράκουλα που είναι σεμνός απ τη φύση του και δεν έχει μάθει ακόμη ΟΛΑ τα προνόμια των υπουργών…..

Πλακώσανε τα κυβερνώντα κόμματα, να μας πείσουν ότι ΑΥΤΕΣ οι εκλογές, ΔΕΝ πρέπει να έχουν κομματική χροιά (οι δημοτικές και περιφερειακές), γι αυτό γεμίσανε τις πόλεις και τις περιφέρειες με πολύχρωμα ψηφοδέλτια ευρέως φάσματος, ή όπου αυτό δεν παίζει, μ έναν υποψήφιο επίσημο κι έναν σώγαμπρο- αντάρτη τάχα μου. Ο σκοπός προφανής. 

Όσοι δεν πεισθούνε να ψηφίσουν τον ¨επίσημο¨, να ψηφίσουν τον αντάρτη και καλά, και να μη σκορπίσουν αριστερά οι «δικές» τους ψήφοι και ενισχύσουν τίποτα ¨προβληματικούς¨ συνδυασμούς. Που θέλουν να βγάλουν τον κοσμάκη από τα σπίτια του στις διεκδικήσεις…. Για όνομα!!! Τα κουκιά να καθοδηγούνται, μη τυχόν κι απασφαλίσουν οι ψηφοφόροι και χάσουνε τη μπάλα οι ίδιοι.

Γιατί άμα χαθεί η μπάλα στις δημοτικές, μπορεί να μπούνε ιδέες στον κοσμάκη ότι «ναι! είναι στο χέρι του» ν αλλάξει τα πράγματα και να θελήσει να το δοκιμάσει ! Και η αυτογνωσία του λαού….. είναι επικίνδυνη για την εξουσία.

Οι άλλες εκλογές όμως, της Ευρωβουλής, ΠΡΕΠΕΙ να είναι πολιτικές και πρέπει να ενισχυθούν οι παρά φύση εραστές γιατί αλλιώς…… θα μας πάρει το ποτάμι να μας πνίξει και θα κινδυνεύσει η ΕΛΛΑΣ του 2014 με τα ¨πλεονάσματα¨, τα σαξές στόρυ, την ανάπτυξη, την τρικολόρε κυβερνησούλα, τις θέσεις εργασίας που με τόοοσο κόπο δημιούργησαν, τις ορδές των οικονομικών μεταναστών που μας «απειλούν» γιατί θέλουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα του Ξένιου Δία. Μας δουλεύουν ψηλό γαζί κι έχουν το θράσος να πιστεύουν ότι είμαστε χαϊβάνια. Εκτός κι αν είμαστε!

Στο χέρι μας είναι να τους πάρει το ρέμα, το ποτάμι, ο καταρράκτης, η θάλασσα, το πέλαγος……. ο διάολος (που είναι και συγγενής και ομογάλακτος τους) Ότι μπορεί να τους απομακρύνει τέλος πάντων απ αυτή τη δύσμοιρη χώρα , που έχει πληρώσει πανάκριβα την καλοπέραση τους στην καμπούρα μας. Μόνο που πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς και να είμαστε πάντα ενεργοί πολίτες κι όχι πρόβατα.

Το θέμα είναι ΘΕΛΟΥΜΕ!! Γιατί ότι μπορούμε- μπορούμε! Και όχι δεν ισχύει το όλοι ίδιοι είναι. Γιατί δεν τους δοκιμάσαμε! Άρα δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Εκτός κι αν είμαστε της λογικής « ο λύκος ντο εξέρτσε να τρώει σε». Γιατί τότε. Καλημέρα παντοτινά μεσάνυχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.