Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Γεωργαντάς: «Πάμε μπροστά ή μπαίνουμε σε περιπέτειες;»

Του Γιώργου Γεωργαντά
Την Κυριακή με την ψήφο τους οι πολίτες και του ν. Κιλκίς καλούνται να αποφασίσουν όχι μόνο ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  αλλά και για την πορεία του τόπου. Το αληθινό διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πλέον  αν η Ελλάδα θα προχωρήσει στη μετά τα μνημόνια εποχή με ευρωπαϊκό βηματισμό και σε αναπτυξιακή τροχιά ή θα εισέλθει σε νέα εποχή αστάθειας.

Αν δηλαδή θα αφήσουμε πίσω μας την τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση ή θα επιστρέψουμε σε όσα διαδραματίζονταν στην χώρα το 2012, πριν επιτευχθεί η κατοχύρωση της παραμονής μας στο ευρώ και  στη σταθερότητα.

Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά και με τις θυσίες του λαού κατόρθωσε να εξέλθει από την οικονομική και πολιτική περιδίνηση στην οποία οδηγήθηκε από άστοχους πολιτικούς χειρισμούς  της προηγηθείσας περιόδου. Το τίμημα υπήρξε βαρύ, οι οικονομικές επιπτώσεις σε μεγάλα τμήματα πληθυσμού με τη μείωση του εισοδήματος, την ανεργία και την ύφεση τραυμάτισαν την κοινωνία. Αλλά η Ελλάδα στάθηκε όρθια, και ήδη ανακάμπτει. 

Οι πρώτοι καρποί των θυσιών του λαού επιστρέφουν στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και η πορεία αυτή θα επιταχυνθεί στο άμεσο μέλλον.
 
 Οι ψευτοπαλικαρισμοί εσωτερικής κατανάλωσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ακόμα και σήμερα τον αληθινό κίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας. Στην Ευρώπη σήμερα κανείς δεν εκβιάζεται, ούτε μπορείς να ασκείς πολιτική εκβιασμών απέναντι σε χώρες με τις οποίες συναποτελείς μέλος μιας οικονομικής και πολιτικής ένωσης. Ιδιαίτερα  μάλιστα σε μια συγκυρία όπου το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η διαπραγμάτευση του χρέους, ώστε από καλύτερη θέση να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας πορεία. 


Το λόγο έχει πλέον ο λαός.  Και είμαι βέβαιος  ότι θα επιλέξει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Θα ψηφίσει τελικά όσους νοιάζονται τον τόπο κι όχι μόνο τα ποσοστά των κομμάτων τους. Στο προσκλητήριο ευθύνης  να δώσουμε όλοι το παρών. 

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή κύριε Γεωργαντά μου, αυτό που ζούμε..... το λέτε ανάπτυξη και σταθερότητα;;;
    που ορίζεται πως;;και προσέξτε τι λέτε για διαπραγμάτευση.... γιατί σήμερα είναι ημέρα μνήμης! Μπορεί και να το θυμόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουνα λιγο δυνατα το κεφαλι σου μπας και ξυπνησεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πανικός είναι εμφανής στο στρατόπεδο των ‘‘σωτήρων’’. Νομίζει ο κ. Γεωργαντάς και η παρέα του ότι θα υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο μας, όπως στις τελευταίες εθνικές εκλογές; Δεν θα του δώσουμε αυτή τη χαρά! Καιρός να μάθει ότι το ψέμα και η προπαγάνδα δεν περνούν πια.
    «Ο λαός θα επιλέξει σταθερότητα και ανάπτυξη» μας λέει ο βουλευτής τού ‘‘ναι σε όλα’’! Αν με τη λέξη ‘‘ανάπτυξη’’ εννοεί ανεργία και λουκέτα (και συνακόλουθα αυτοκτονίες) και με τη λέξη ‘‘σταθερότητα’’ εννοεί ότι κάνουμε ό,τι μας πουν τα αφεντικά μας -ναι εκείνοι με τους οποίους «συναποτελούμε μια οικονομική και πολιτική ένωση» (!) κατά τα λεγόμενά του-, ευχαριστούμε, μα δεν θα πάρουμε!
    Την Κυριακή θα τρίβει τα μάτια του ο κύριος αυτός, γιατί ο λαός θα τον στείλει και αυτόν και όλους τους υπόλοιπους ‘‘σωτήρες’’ εκεί, όπου τους αρμόζει. Μέχρι τότε ας κρυφτεί στην πιο σκοτεινή γωνιά του σπιτιού του και ας προσευχηθεί για τα όσα εις βάρος της χώρας και του λαού έπραξε.
    Και να είναι σίγουρος: «Στο προσκλητήριο ευθύνης θα δώσουμε όλοι το παρών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως αυτο σας υπαγορευσαν να γραψετε Κυριε Γεωργαντα προφανως....και δυστυχως. Διοτι ψευτοπαλικαρισμους δεν κανει μονο ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητε συνηγορε, παλικαρισμους κανουν κι αυτοι που σας υπαγορευουν τα γραφομενα. Διληματα του τυπου ευρω η θανατος, ουδεμια σχεση εχουν με το ελευθερια η θανατος. Οπως επισης ουεμια σχεση εχει ο διαπρατων αυτη την ψευτομαγκια δεξιος με τον αληθινο δεξιο. Δυστυχωςαγαπητε συνηγορε οι διοικουντες τον οργανισμο της ΝΔ , και κυβερνωντες εκτος απο την καταστροφη που προκαλεσαν , συνεχιζοντας φυσικα το εργο των προηγουμενων, καταφεραν να απομακρυνουν απο την παραταξη πολλους μα παραπολλους ψηφοφορους , παραδοσικαους ψηφοφορους. Ενας εξ'αυτων ειναι και ο γραφων.Δεν επιθυμω να ξαναελθω σε επαφη με κανενα στελεχος της ΝΔ δεν επιθυμω να ξαναστηριξω με την ψηφο μου τον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο. Επι ενα περιπου χρονο κυοφορουνταν η κατ'εφημισμο λυση για τους δανειολπτες και η τελικη λυση , εμοιαζε και μοιαζει με την τελικη λυση εκεινου του φτου εξω απο εδω αδολφου. Αντιθετα ,η λυση για το μεγαρο μουσικης , τον ομιλο Λατση, και τα ...θαλασοδανεια των ....αποκομματων βρεθηκεκαι υλοποιηθηκε μεσα σε μια νυχτα. Μετα απο ολα αυτα περιμενετενα ψηφισουμε τον κομμα της ΝΔ ??? με ψευτοεξωραισμους προσπαθουν να μας πεισουν οι υπαγορευοντες ??? μαλλον τελικαδεν θα λαβετε αυτο που τοσο επιθυμειτε..αγαπητε συνηγορε...καλο σας βραδυ και στην διαθεση σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.