Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την αντιφασιστική νίκη του 1945

Υπογράφει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (8-9 Μαΐου 1945) και η μνήμη επιστρέφει με μεγάλο σεβασμό σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους στη φασιστική κατάκτηση, σε όσους θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών ή μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Ειδικά στη χώρα μας το μαζικό κίνημα Εθνικής Αντίστασης, συνέδεσε τον αγώνα του με τα άλλα απελευθερωτικά κινήματα στην Ευρώπη, τραγούδησε και πολέμησε για «πανανθρώπινη τη λευτεριά» και μπόλιασε το λαό μας με τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σήμερα που κατακτήσεις δεκαετιών διακυβεύονται και συνθλίβονται από τις απανωτές κρίσεις του κεφαλαίου και την παγκόσμια επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, η μνήμη δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται εγρήγορση και δράση συλλογική αφού…:

• είναι ώρα να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας για την επιστροφή στην Ελλάδα των αναγκαστικών κατοχικών «δανείων» από την Γερμανία

• το σύνθημα «ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός», που σφράγισε την αντιφασιστική νίκη των λαών, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Το φάντασμα του φασισμού ξαναχτυπά την πόρτα της Ευρώπης, με κοινοβουλευτικές διαδικασίες αυτή τη φορά, ενώ στην Ουκρανία που ζει έναν αιματηρό εμφύλιο, με καθημερινές πλέον σφαγές όπως η πρόσφατη στην Οδησσό, διακυβεύεται η διεθνής ειρήνη

• την ώρα που οι κοινωνίες διαλύονται από την ακραία φτώχεια, την ανεργία και τη μετανάστευση, ανασύρονται από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της ιστορίας τα φριχτά φαινόμενα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Με την μεγάλη διεθνή καμπάνια του ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών και με την υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, προωθεί την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου και εργάζεται υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας, για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, για μια Ευρώπη χωρίς στρατιωτικούς συνασπισμούς και ξένες βάσεις. Για αυτά οφείλει να αγωνιστεί σήμερα, όποιος θέλει να τιμήσει στην πράξη τη σημερινή επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.