Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

"Θαύμα, θαύμα! Ευρέθη υπερκομματικός Μεσίας!"

Αντώνης Μανουσαρίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικού Συνδυασμού ΑΝΟΔΟΣ – 7ΠΟΛΙΣ 
Κρινόμαστε. Καθημερινά από τη συμπεριφορά μας, από τη στάση που κρατάμε στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. Χαιρόμαστε όταν οι προσπάθειές μας ανταμείβονται από τον κόσμο με ένα απλό ευχαριστώ, ίσως κι ένα χαμόγελο. Κριτές μας είναι οι συμπολίτες και κανείς άλλος.
Ακούμε τις παρατηρήσεις τους με μεγάλη προσοχή, καμιά φορά μας φωνάζουν αν κάτι δεν πήγε καλά στη διαχείριση της καθημερινότητας , αν υπήρξαν παραλείψεις και προσπαθούμε να διορθώσουμε. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και συνεχίζουμε την προσπάθεια για το καλύτερο. Αυτό πιστεύω είναι και το νόημα της παρουσίας μας στις δημόσιες υποθέσεις.

Και σε λίγες μέρες πάλι θα κριθούμε. Οι συμπολίτες μας θα μας βαθμολογήσουν στην κάλπη για τις επιδόσεις μας. Θα ζυγιστούμε για όσα κάναμε αλλά και για όσα δεν κάναμε παρά τις καλές μας προθέσεις. Η οικονομική κρίση, χωρίς αυτό να αποτελεί το άλλοθι για καθετί, δεν μας άφησε και παρα πολλά περιθώρια να φέρουμε περισσότερα στην πόλη μας και στα χωριά μας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν θέλω να το ανοίξω για την οικονομία του χώρου.

Θα κριθούμε και πάλι λοιπόν στις 18 Μαϊου αλλά είμαι βέβαιος ότι δε θα βρεθούμε ελλιποβαρείς. Είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρώτα από όλα πιστεύω στο Δημήτρη Σισμανίδη. Είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, έχει αυτό που λέμε αυτοδιοικητικό ανάστημα. …Πιστεύω στη δυναμική της ΑΝΟΔΟΥ και γενικότερα στη συλλογική επιτυχία του Συνδυασμού μας. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό το Δήμο. Το εάν θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία στο Δήμο Κιλκίς θα το αποφασίσουν οι συμπολίτες μας.

Πιστεύω επίσης ότι οι πολίτες έχουν και το δικαίωμα και την υποχρέωση να γνωρίζουν τί και γιατί θα ψηφίσουν. Γιατί τα λάθη μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν αναγνωρίζονται (δυστυχώς). Γιατί όπως έλεγε και ο Λίνκολν , αρκετό καιρό πριν τον δολοφονήσουν ‘’Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου’’.

Οφείλουν λοιπόν οι πολίτες να γνωρίζουν το ποιόν του καθενός μας προτού αποφασίσουν τι θέση μας αξίζει. Σκοπός μου δεν είναι να αναφερθώ στις αρετές της ΑΝΟΔΟΥ και στα μειονεκτήματα του αντιπάλου, αν και οι συγκρίσεις είναι μοιραίες.

Θα τολμήσω να μιλήσω ανοιχτά για όλα όσα λέγονται για τον Παύλο Τονικίδη αλλά μισοακούγονται μες στην πολλή βουή γιατί ορισμένοι δεν έχουν διαλέξει ακόμη στρατόπεδο ή απλώς θέλουν να τα έχουν καλά και με το Θεό και με το Μαμμωνά!

Δύο - τρία πράγματα θέλω να επισημάνω.

Από το 1998 παίζει ένα ιδιόρυθμο παιχνίδι ποντικού – γάτας στο Δήμο Κιλκίς. Δηλ. εκθέτει την υποψηφιότητά του, οργανώνει ομάδες εργασίας για να κατέβει δήμαρχος και τελευταία στιγμή το βάζει στα πόδια επικαλούμενος λόγους ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Είναι δηλ…… ενωτική η απόσυρση ενδιαφέροντος!

Για πρώτη φορά φέτος αποφάσισε επιτέλους ότι το ενδιαφέρον του είναι σταθερό και αδιάσπαστο. Βέβαια στην υποψηφιότητά του για το Δήμο Κιλκίς βοήθησε και το γεγονός της απουσίας υποψηφίου από τον πολιτικό του χώρο. Με την ευκαιρία, έβαλε στο μπαούλο τα πράσινα σημαιάκια αναλογιζόμενος προφανώς ότι δεν τον συμφέρουν πια. Δεύτερη θεαματική αλλαγή:Αποφάσισε ότι είναι ακομμάτιστος και μάζεψε και μια μικρή στρατιά νεοδημοκρατών στο ψηφοδέλτιό του. 

Κι όμως ελάχιστα έπεισε για τον αραχνοϋφαντο υπερκομματικό του μανδύα. Όσοι ήμασταν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (μεγάλη η χάρη του) στο Ηλιόλουστο, καταλάβαμε πολλά. Είδαμε έναν αρχηγό Συνδυασμού σε κατάσταση αλλοφροσύνης να μαλώνει έναν συμπολίτη μας που έχει βάσεις στο ΠΑΣΟΚ, γιατί κατέβηκε με το Σισμανίδη και όχι με τον ίδιο. Και όχι μόνον αυτό. Του ζητούσε σε έντονο ύφος να παρατήσει την ΑΝΟΔΟ γιατί είναι ντροπή για το ΠΑΣΟΚ και να συστρατευθεί με τον Τονικίδη. 

Που είναι και ΠΑΣΟΚ, και υπερκομματικός και έχει και νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιό του. Εξαιρετική τακτική, τα έχει όλα: εξυπνακισμό, απειλές, σύγχιση. Το μόνο που δεν εντοπίσαμε είναι η αλήθεια. Αυτή που τόσο έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας.

Κατέρχεται λοιπόν στο Δήμο Κιλκίς ο Παύλος Τονικίδης. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Είναι όμως γαντζωμένος ακόμη και σήμερα στην Προεδρική καρέκλα του Επιμελητηρίου. Γιατί; Είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό; Στο ΕΒΕ Κιλκίς, αν δεν κάνω λάθος είναι ο μοναδικός Πρόεδρος ο οποίος έκοψε μισθό για τον εαυτό του. Μέχρι τότε το αξίωμα του Προέδρου ήταν άμισθο. Κανείς δε σκέφθηκε να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου. Ήρθε λοιπόν ο νέος Πρόεδρος (ο tempora o mores) και αμείβεται αδρά. Για να μην τον αδικήσω όμως, εν μέσω κρίσης, εκατοντάδων λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άδειων μαγαζιών, άρα και διακοπής οικονομικής αιμοδότησης του ΕΒΕ, μείωσε το μισθό του. Κάτι είναι κι αυτό!

Ο Παύλος Τονικίδης είναι κοντά δώδεκα χρόνια Πρόεδρος στο ΕΒΕ Κιλκίς, με τη στήριξη των γνωστών κύκλων. Τι έχει να παρουσιάσει ως έργο; Τόσα χρόνια διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις επί παντός επιστητού. Επί της ουσίας όμως όλα κινούνται στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, μιας αέρινης κινητικότητας αλλά έργο δεν υπάρχει πουθενά. Τον προκαλώ να μας πει:

-Έφερε έστω και μια επιχείρηση εδώ με τη δική του συνδρομή;

-Άνοιξε ένα εργοστάσιο επειδή πίεσε ο Τονικίδης;

-Υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από μια ξένη εταιρία να επενδύσει στη ΒΙΠΕ του Κιλκίς ή της Νέας Σάντας;

-Τόσες δεκάδες ταξίδια τι αποτέλεσμα είχαν;

Πως θα καταπολεμήσει την ανεργία ως Δήμαρχος όταν ως Πρόεδρος του ΕΒΕ δεν έκανε απολύτως τίποτε;

Υποψιάζομαι βασίμως ότι μόνο τα γραφεία ταξιδίων έχουν πολλή δουλειά από τη μέρα που ο Τονικίδης είναι Πρόεδρος. Και δε θα υποστηρίξω ότι έκανε ταξιδάκια αναψυχής με φίλους και εν δυνάμει υποψηφίους και ψηφοφόρους στο ‘’Δήμο Αξιών – (Τ)αξι(δί)ων’’γιατί πιστεύω στην εξωστρέφεια. Θέλω όμως και το ανάλογο αποτέλεσμα για τον τόπο μου, κι αυτό δεν το είδα.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς ο Παύλος Τονικίδης διακατέχεται από μιαν άκρατη, από μια αβάσταχτη υποσχεσιολογία! Για έργα, για αναρίθμητες θέσεις εργασίας και είναι πράγματι ντροπή να εκμεταλλεύεται κανείς την ανάγκη του άλλου με αόριστες, ενίοτε και με εκβιαστικές υποσχέσεις, για δουλειά. Είναι ντροπή και κατάντια. Ανοίγει λοιπόν το μαγικό βαλιτσάκι, διατυπώνει προτάσεις, προτείνει λύσεις, έχει οραματικές θέσεις για το Δήμο Κιλκίς. 

Αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανε ένα από αυτά από τη θέση του Προέδρου. Ή γιατί έστω δεν διατύπωσε κάποιες από τις προτάσεις του από το βήμα της εφημερίδας της οποίας είναι ιδιοκτήτης είκοσι δύο χρόνια τώρα. Το λέω αυτό γιατί τα Μ.Μ.Ε. δεν έχουν μόνο καταγγελτικό λόγο αλλά και δημιουργικό. Αλλά το συγκεκριμένο μέσο που διαθέτει – να είναι άραγε τυχαίο; - εσχάτως ανακάλυψε ότι ο Δήμος Κιλκίς δε λειτουργεί καλά και άρχισε τα μυθεύματα και τις κατηγορίες εναντίον συναδέλφων με προφανή σκοπό να μας μειώσει στα μάτια του κόσμου. Έτσι πιστεύει ότι θα κερδίσει ψήφους; Ή προσπαθεί μ’ αυτό τον τρόπο να κρύψει το γεγονός ότι έκανε το ΕΒΕ Κιλκίς εκλογικό κέντρο, κατά ανεπίτρεπτο τρόπο.

ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΡΑΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑθΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΗΠΩΣ ΖΗΜΙΩΘΕΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον Παύλο Τονικίδη κρινόμαστε όλοι μας σε επίπεδο ιδεών και πρακτικής. Και η αλήθεια, και η δικαιοσύνη σαν άκτιστο φως δείχνει με σκληρή λεπτομέρεια καθετί. Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος θα λάμψει. Και ότι στις 19 Μαϊου θα ξημερώσει μια καινούρια μέρα για το Δήμο Κιλκίς. Με ΑΝΟΔΟ, με πραγματικό, με περισσότερο Φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.