Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

"Χρειαζόμαστε όραμα, συγκροτημένη σκέψη, οργανωμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα"

Κωνσταντίνος Μπάρμπας
Υποψ. δημοτικός σύμβουλος Παιονίας
Ο Καλλικράτης ένωσε τους πέντε Δήμους της Παιονίας και τους πενήντα ένα οικισμούς της σε ένα ενιαίο διοικητικό και οικιστικό σύνολο.
Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του, μετρούμε τα θετικά και τα αρνητικά του θεσμικού εγχειρήματος σε σχέση πάντα και με την οικονομική κρίση.


Δυστυχώς καταγράφουμε περισσότερα αρνητικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, γιατί περιορίστηκαν δραματικά οι πόροι και οι νέοι Δήμοι ακολούθησαν μια συντηρητική πολιτική που ευθυγραμμίζεται με την επιβίωση.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο νεοσύστατο Δήμο Παιονίας. Οι συμπολίτες μου ένιωσαν τη θεσμική αλλαγή με σημαντικές επιβαρύνσεις στα δημοτικά τέλη, με ελλιπή εξυπηρέτηση και με πρόσθετη ταλαιπωρία καθώς χρειάζεται να επισκεφθούν την έδρα του Δήμου, το Πολύκαστρο για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους. Αυτές είναι οι συνέπειες της εγκατάλειψης του αποκεντρωμένου μοντέλου λειτουργίας και κάποιοι φέρουν ευθύνες για την κατάσταση αυτή.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι ως πολιτικές και κοινωνικές μονάδες μπορούν να μεγαλουργήσουν, παρά τις όποιες δύσκολες συνθήκες.

Αρκεί να έχουν όραμα, συγκροτημένη σκέψη, οργανωμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία Ισχυρή’’ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, διαθέτουν όλα τα παραπάνω προσόντα για να ανταποκριθούν επιτυχώς στη νέα αυτοδιοικητική εποχή του Δήμου μας.

Οι στόχοι και οι προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού για την ανάπτυξη τόπου μας με βρίσκουν σύμφωνο. Όπως και η σύνθεση του Συνδυασμού που αποτελείται από ανθρώπους ικανούς, έντιμους και με δημιουργική διάθεση να δουλέψουν στο Δήμο Παιονίας και να φέρουν αποτέλεσμα.

Για τους λόγους που ανέπτυξα, θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος , στο πλευρό του Χρήστου Γκουντενούδη, γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Παιονία μας Ισχυρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.