Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γκουντενούδης: "Ο κ. Σιωνίδης αισθάνεται ανασφάλεια"

Με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στο όνομα του σε σχέση με την κάθοδό του στο Δήμο Παιονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Το 2010 οι πολίτες του ν. Κιλκίς μου έδωσαν εντολή να τους εκπροσωπήσω στην Περιφέρειακή Ενότητα Κιλκίς και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υπόθεση της τοπικής ανάπτυξης. Αυτή η εντολή είναι για μένα ιερή και απαραβίαστη και δε σκοπεύω να την παρακούσω επειδή ο κ. Σιωνίδης αισθάνεται ανασφάλεια. Η ενόχλησή του για το ότι ασκώ τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς είναι για μια μένα τουλάχιστον ακατανόητη, ενδεικτική όμως των αντιλήψεων που φαίνεται να έχει για το σεβασμό προς τους πολίτες και τους θεσμούς.

Προσπερνώ τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του γιατί δε συνάδουν με το ήθος και το ύφος ενός λειτουργού που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια παρατήρηση μονάχα έχω να κάνω που τον εκθέτει στα μάτια των πολιτών, που κατά τα άλλα θέλει να προστατέψει, χρησιμοποιώντας όμως υποκριτικά την ιδιότητα του δημόσιου κατηγόρου: Αν αισθάνεται άσχημα για θέσεις και οφίτσια που προέρχονται έμμεσα π.χ. το αξίωμα του Αντιδημάρχου γιατί δεν παραιτείται ο ίδιος;

Επί της ουσίας: Δεν είμαι σε θέση να ελέγχω τα γραφόμενα στον Τοπικό Τύπο. Οι δημοκρατικές μου πεποιθήσεις εκκινούνται από τη θέση ότι η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας. Συνεπώς, σέβομαι την ελευθεροτυπία και διαφωνώ σε κάθε περίπτωση με τη χειραγώγηση του Τύπου. 

Ορισμένες φορές ο Τύπος μας αδικεί, οφείλουμε όμως να είμαστε γενναιόψυχοι και να δίνουμε το δικό μας αγώνα για την αξιοπιστία και την αλήθεια.

Προτείνω στον συνυποψήφιό μου να αναμετρηθούμε σε επίπεδο θέσεων, αξιών προγραμματικών δεσμεύσεων και έργων για την Παιονία. Πιστεύω ότι είναι μια καλή πρόταση, αντί να στέκεται μίζερα και φοβικά στο νικηφόρο ρεύμα της δημοτικής μας παράταξης ‘’Παιονία Ισχυρή’’.

Και κάτι τελευταίο: Οι πολίτες μας κρίνουν και για τα λόγια και για τις πράξεις μας’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.