Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Ημέρες περηφάνιας και γιορτής από το Λεωνίδιο Αρκαδίας!

Γιορτάζουμε τις ένδοξες μέρες του 1821 από εκεί όπου ξεκίνησαν όλα! Από το Λεωνίδιο της Πελοποννήσου. Η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα...” σας παρουσιάζει αυτή την Κυριακή από τις 11:30 ένα δίωρο πρόγραμμα γεμάτο από Ελλάδα ! Η ιστορία του τόπου , τα ήθη και έθιμά του, τα μοναστήρια, τα παλιά αρχοντικά, οι γεύσεις και φυσικά οι χοροί και τα τραγούδια έρχονται μέσα από την συχνότητα της 4Ε στις μικρές σας οθόνες.
Το Λεωνίδιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την θάλασσα, στην άκρη μιας μικρής κοιλάδας ακριβώς κάτω από τον λεγόμενο Κοκκινόβραχο. Χτισμένο στις ακτές του Μηρτώου Πελάγους στην σκιά του Πάρνωνα.

Αλματώδης είναι τα τελευταία χρόνια η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ενώ άρτια είναι η υποδομή των καταλυμάτων της με ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίνειό του είναι η Πλάκα.

Γνωρίζουμε το δημοτικό σχολείο του 1900 , το περίφημο Πάσχα του Λεωνιδίου μέσα από τωρινό αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό. Φτιάχνουμε ....αρεόστατα και μιλάμε “Τσακώνικα” !

Με την “Μοτοπαρέα” πάμε μια βόλτα στο βουνό ενώ με την “Ομάδα διάσωσης Νότιας Κυνουρίας” καθαρίζουμε μονοπάτια σε μια προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Σας συστήνουμε στο “φεστιβαλ της μελιτζάνας” και στο Μελι..τζαζ φέστιβαλ

Αυτά και άλλα πολλά αυτή την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 11:30 στην 4Ε. Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV αλλά και στις πέντε ηπείρους μέσω δορυφόρων . Επίσης μέσω διαδικτύου .

Σε επανάληψη την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 18:15....

Τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά σε όλη την Ελλάδα!

Μια “γεύση” στο τηλεοπτικό σποτ
http://www.youtube.com/watch?v=U8MvIK1A39g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου